Vakıfbank Çiftçi Akademisi’nden ‘Tarım Sohbetleri’

2014 yılında tarıma özel kurduğu organizasyon yapısıyla Tarım Bankacılığı faaliyetlerine başlayan VakıfBank; bitkisel üretimden süt-besi hayvancılığına, kanatlı hayvancılıktan arıcılığa ve su ürünleri yetiştiriciliğine kadar çiftçilerin her türlü ihtiyacına yönelik tasarladığı 7 yıla kadar vadeli ve hasatta ödemeli yatırım kredileri, kısa vadeli ihtiyaçlara yönelik işletme kredileri, 6 aya kadar faizsiz dönemli ve hasatta ödemeli TarımKart, mobil bankacılıktan ücretsiz havale, EFT ve daha birçok avantajlı bankacılık hizmetleri ile çiftçilerimizin yanındaki güç olmaya devam ediyor.

Bankacılık hizmetlerinin yanı sıra ülkemizde tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen VakıfBank, bu amaçla “Vakıfbank Çiftçi Akademisi”ni kurdu. Bilgi ve tecrübe paylaşımını esas alan proje ile VakıfBank, ülkenin çeşitli yerlerinde “Tarım Sohbetleri” etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Vakıfbank, dün Karacabey Ziraat Odası’nda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Profesörü Gökhan Özertan ile “Tarımda Dijitalleşme: Türkiye Tarımı için Fırsatlar” konulu tarım sohbetleri etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cemer Erken, Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, VakıfBank Marmara Bölge Müdürü Bilal Korkmaz, Vakıfbank Tarım Bankacılığı Pazarlama ve Satış Koordinasyon Müdürü Yıldıray Çınar, Vakıfbank Karacabey Şube Müdürü Uğur Bakanoğlu ve büyük ölçekte tarımsal üretim yapan 100’e yakın üretici katıldı.

Program doğrultusunda üreticilere küresel finans piyasalarındaki gelişmeler ve ülke ekonomisine etkileri, dünya tarımındaki gelişmeler ve ülkemize etkileri, tarımda teknoloji ve dijitalleşmenin sunduğu çözümler, sürdürülebilir tarımsal üretim, çevresel riskler ve çiftçilerin alabileceği önlemler konularında bilgilendirme yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.