Karacabey’e SGM binası yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Karacabey’e Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) binası yapacak. Proje ve etüt çalışmalarının ardından hizmet binasının yapımı için hemen ihaleye çıkılacak.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Karacabey’de halen biri müdür 16 personelle hizmet veren kurumun modern bir hizmet binasına kavuşacağını açıkladı. SGM binasının, toplam 974 metrekare alan üzerine yapılacağını bildiren Şahin, bodrum hariç iki katlı planlanan yeni binanın yaklaşık 1.8 milyon liraya mal olmasının beklendiğini söyledi.
Yeni bina kazandırılmasının ardından Karacabey SGM’ye personel takviyesi yapılacağını, hizmet kalitesi ve hızının artacağını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Şahin, “Karacabey SGM, şuanda 4A kapsamında 16 bin, 4B kapsamında 9 bin, 4C kapsamında da bin 510 vatandaşa hizmet veriyor. Halen 4B kapsamındaki Bağ-Kur’luların emeklilik dahil her türlü işleminin yapıldığı ilçede, SGM binasının hizmete girmesinin ardından 4A kapsamındaki SGK’lıların emeklilik işlemleri de yapılabilecek” dedi.
Hüseyin Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önümüzdeki süreçte ilçelerdeki tüm SGM binalarını tamamen yenileyeceğini hatırlattı. Bu kapsamda İnegöl ve İznik’teki SGM binalarının tamamlandığını, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa’da ise binaların bitmek üzere olduğunu kaydeden Şahin, “Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek bizi mutlu ediyor. Böylece Bursa’nın yükü de giderek hafifliyor” diye konuştu.
Öte yandan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Milletvekili Hüseyin Şahin’in girişimleriyle Karacabey’e kazandırılacak olan SGM binasının hızla yapılması için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi. Erol, AK Parti’nin millete hizmet için var olduğunu belirterek, “Böylesine hayırlı bir hizmetin ilçemize kazandırılması için emek veren herkese gönül dolusu teşekkür ederim. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin, süreci çok yakından takip etti ve bu aşamaya getirdi. İlçe halkımız adına kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.