Tunç, memura verilen zam hakarettir!

Tunç, memura verilen zam hakarettir!
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, hükümetin memura yüzde 2+2 zam ve 10 YTL seyyanen artışın açlık ve sefalete devam anlamına geldiğini söyledi.
Tunç, 2008 yılı bütçesinin hükümetin siyasal tercihlerinin yanı sıra IMF istekleri doğrultusunda hazırlandığını belirtti. Tunç, “Bütçe gelirlerin kimlere ne oranda dağıtılacağı ve kaynakların hangi kesimlere aktarılacağı siyasal iktidarların tercihlerini gösterir. Ancak, bütçeler son yıllarda giderek hükümetlerin siyasal tercihlerinin de ötesinde hükümetleri aşan bir tarzda doğrudan IMF bütçesi halini almıştır. Öyle bir noktaya gelinmiştir ki, IMF istemleri ve direktifleri doğrultusunda yapılan hazırlıklar kamuoyundan saklanmaz olmuştur. Hükümet kendi halkının istemlerini değil, IMF’nin direktiflerini dikkate alarak ve bunun dışına da çıkamaz duruma gelmiştir” diye konuştu.
AKP hükümetinin tercihini sermaye cephesinden yana kullandığını belirten Tunç, “ Açıklanan zam oranları, Hükümetin 2007 yılı Toplu Görüşmelerinde daha baştan teklif ettiği oranlardır. Yani her yıl olduğu gibi 15 gün süren görüşmeler, bu gerçeği gizlemeye ve emekçileri oyalamaya dönüktür. AKP Hükümeti tam anlamıyla her şeyi tek başına belirlemek istemektedir. Açıklanan zam oranları toplu görüşme sisteminin iflasının açık bir göstergesidir. Verilen zamla en düşük memur maaşı 720 YTL’ye geliyor. Bir başka deyişle günlük 1 YTL 97 kuruşluk zam yapıldı” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.