Şaşkınlık çırpınışları

AK Parti İlçe Başkanı Türkkan, DP’li İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan’ı “Düz ovada siyaset” yapmaya davet etti:
Şaşkınlık çırpınışları
AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan, DP İl Genel Meclisi Üyesi Zeki Gülan’ın “Şaşkınlık Çırpınışları” içinde savrulduğunu ileri sürdü.
Zeki Gülan’ın 16 Ekim Tarihli yerel gazetelerde yayımlanan “Peygamber Benzetmesine Tepki” başlıklı demecinin içeriğinde, “Sonun başlangıcındaki çırpınışlar” yattığına dikkat çeken Halit Türkkan, Sayın Gülan’ın öncelikle özeleştiri yapmasını beklerdim.
Aynayla dargın olduğunu düşündüğüm Sayın Gülan, partisindeki çözülmelerin ezikliği içinde kıvranırken ne söylediğini bilemez durumlara düşmüştür” dedi.
Borsa Lokantası’nda 500 tanığın önündeki konuşmasına açıklık getiren Türkkan, Başbakan için “Peygamber gibi adam” sözünü kullanmadığını söyledi.
Kesinlikle böyle bir cümle kullanmadığını belirten Türkkan, Zeki Gülan’ın rahatsızlığının o gece AK Parti’ye 100’e yakın katılım olmasından kaynaklandığını ileri sürdü.
Gülan’ın çarpıtma yaparak kamuoyunun kafasını karıştırmaya çalıştığını dile getiren Türkkan, “AK Parti her geçen gün çığ gibi büyüyen ve gelişen bir partidir. 3 Kasım 2002’de Karacabey’de yüzde 31 olan oy oranımız, 22 Temmuz 2007’de yüzde 40.8’e çıkmıştır. Üye sayımız ise 1957’den, 5780’e yükselmiştir. Buna karşılık, çamur siyasetini benimseyen Zeki Gülan’ın partisi ise kar tanecikleri gibi erimektedir. Gülan, DP’nin erimesinden ve giderek küçülmelerinden şaşkınlık belirtileri göstermektedir. Bu nedenle Partime ve şahsıma yönelik yalan, yanlış senaryolar üretmektedir. Gülan AK Parti’yi karalamaya çalışacağına öncelikle kendi evinin bahçesini temizlemelidir. Belediyedeki pis kokuların ayyuka çıktığı ve İlçe sınırları dışına taştığı bir sırada neden suskunluk içine girmiştir?
Dürüst ve temiz siyaset benimseniyorsa, öncelikle Belediyedeki rezillikleri anlatın.
Bu konuda özeleştiri yaparak kamuoyunun önüne çıkmanızı beklerdim. Kapalı kapılar arkasında değil, Genel Başkan’ınızın dediği gibi “Düz ovada siyaset” yapın. Böylece biraz olsun şeffaflık olmaz mı?
Düne kadar herkesten fazla eleştirdiğiniz Belediye Başkanı’na karşı şimdi neyin diyetini ödemeye çalışıyorsunuz?
Kamuoyuna bunları da açıklamanızı bekliyoruz. Encümen üyelerinin 2’sinin de DP Üyesi olması sizleri niye rahatsız etti? Bunları anlamış değiliz.
Encümen üyesinin birisinin ANAP’tan olması için niye bu kadar gayret gösterdiniz? Bir parmak için parti felsefesi ve ilkeleri bu kadar ucuzlatılır mı?
Söylemediğim bir sözü çarpıtarak politika yapmaya çalışmak, kimlerin nasıl görev anlayışı taşıdığını çok iyi gösteriyor. Kaldı ki, söylenmiş olsa bile bunda ne var?
Peygamber gibi adam, ya da Atatürk gibi adam, cümleleri neden rahatsız edici bulunuyor? Anlayan varsa bize de anlatsın.
Sayın, Zeki Gülan’dan “Biz bir hata yaptık. Belediye’deki kokuşmuşluk utanç vericidir. Zararın neresinden dönersek kardır. Karacabey’e ancak dürüstlükle hizmet verebiliriz” özeleştirisini beklerdim.” dedi.
Türkkan, Gülan’ın tek doğrusunun; kendi partilisi Dündar Efe için söylediği “Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” sözleri olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.