Alo Meltem (Halkın Sesi)



Alo Meltem (Halkın Sesi)
Koyuncu’dan referandum uyarısı!
Bu anlamsız seçim inadından neden vazgeçmiyorlar. Katılım kesinlikle %30 u geçmeyecek. Bir de şu YSK üyeleri iyi incelensin bakalım. Tüm kararları Hükümetin yararına çıkıyor nedense.
***
Tunç, memura verilen zam hakarettir!
Sayın Hocam, memur maaşları düşük derken, herhalde öğretmenleri kastediyorsun. Sizce öğretmenlerin ne kadarı bu maaşı hak ediyor acaba? 4 ayda öğretmen diploması alanların bilgi düzeyini sorgulayabildin mi şimdiye kadar? Kendisi heceleyerek okuyan öğretmenler var. Sonra halk arasında birisi cahillik ettiğinde “Hay seni okutan hoca’nın ….” diye başlayan cümleler bir şeyler hatırlatmaya yetmiyor mu?
***
Ülke madenciye emanet
Ülkenin tüm kaynakları “Özelleştirme”, “Kaynakları Değerlendirme” adı altında talan ettiriliyor. Ondan sonra da çevre felaketleri başlıyor. Para her şey değil, sonuçta kâğıt parçası. İnsanlar parasız da mutlu olmayı, hayattan zevk almayı ne zaman öğrenecek?
***
TEMA’nın kampanyası başarıyla sonuçlandı
Suyu boşa harcamayalım sloganı güzel de, suyun kalitesi ne olacak? Karacabey’in suyu yeraltından geliyor. Sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bir de su mahzenindeki arıtmanın çok pis olduğunu söylüyorlar. Burada görevli bir arkadaşım suyun içinde farelerin, çıyanların yüzdüğünü söylüyor. Kendisi de çeşme suyu içmiyormuş. Halk bu konuda bilgilendirilsin. Su tahlil ettirilsin. Su mahzeni de hijyenik olsun.
***
Devlette part-time doktor kalmayacak
Devlette çalışan doktorların durumu iç açıcı değil. 2 milyara talim ediyorlar. Bu adamlar 18 sene okuduktan sonra bu duruma gelebiliyorlar, dile kolay. Aldıkları para çok az ve çalışma koşulları çok ağır. Bence doktorlarla uğraşma yerine, durumlarını daha iyi hale getirmek için çaba sarf etsinler.
***
Yoksulluk Noterleri” oy avcılığını bıraksın
ANAP Kadın Kolları Başkanı Süreyya Hanım güzel söylüyor da, bulunduğu parti çok mu iyi yönetti Türkiye’yi? Genel Başkanları’ndan kendisi şu anda çok memnun mu? ANAP’ın kuruluş felsefesi ve Partilileri iyi olabilir. Ama Büyük Parti Yöneticileri sadece kendi çıkarlarını düşünen kişiler.
***
Telekom işçileri grevde kararlı
Telekom işçileri bir an önce greve son versinler. Biraz şımarıkça hareket ediyorlar. 2 milyar maaşa az diyorlar. Türkiye’de bu maaşı kaç kişi alabiliyor? Bir de utanmadan kabloları kesiyorlarmış, yazıklar olsun.
***
Alo Meltem – Halkın Sesi
“Halkın Sesi” köşesinde “Karacabey Siyaseti Bunlara mı Kaldı?” diyerek ismimi zikreden arkadaşa kendimi tanıtayım. Adı soyadı: Dündar Efe, Doğum tarihi ve yeri:20.01.1963, 7 göbek Karacabeyli, Öğrenim durumu: Eskişehir İşletme Fakültesi, İş idaresi Bölümü, 4 yıllık Lisans diplomalı, Partisi: AP, DYP, DP, 7 göbek DEMOKRAT, Mesleği: Ticaret, İsteği: İsmim kullanılarak siyaset yapılmasın. Ben transfer sezonundaki futbolcu değilim. Siyaset, halka hizmet için bir araçtır, Daha iyisini yaparım diyebilen, elini taşın altına koysun, Aday olup seçilsin. Görelim ne yapacak. Hariçten gazel okumak siyaset değildir. Herkes haddini bilmeli. Hiç kimse başkasının yanlışına ortak değildir. Bilim kendini bilmektir.
***
Şentürk; Türk Milleti çaresiz değildir!
Terörle Mücadele Kahramanlarına destek için Karacabey’de de yürüyüş yapılsın. Siyasi Partiler ön ayak olsun.
***
Ceylan, zeytin sineği için ilaçlama yapılmalı
Müdür Bey keşke sorumluluk sahasında bulunan zeytinleri dolaşıp ona göre tavsiyede bulunsaydı. Benim bildiğim zeytin sineği ağaçlara değil, zeytinin meyvesine zarar verir. Zeytin sineği ile mücadele Haziran sonu itibariyle tuzaklar konularak, Temmuz ve Ağustos aylarında dikkat edilmesi gereken bir zararlıdır. Müdür Bey sorumluluk alanlarındaki zeytincilikle uğraşan köyleri dolaşsaydı, zeytinlerin kararmaya başladığını ve 1 Kasım itibariyle Marmara Birliğe dökülmeye başlanacağını bilirdi.
***
Koç, yağmur yağdığında gelsin!
Belediye Başkanı atıp tutuyor ama kaldırımlarda ki işgali görmezden geliyor.. Yakında kendisi de emekli olacak Belediye Başkanlığı’ndan. Yoksa o da mı ana caddenin esnaflarından olacak? Kaldırımlardaki yüzsüzlüğe, arsızlığa son verilsin.
***
Fenerbahçelilerden 100. yıl balosu
Fenerbahçe Balosu Süper oldu. Tam Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışır şekildeydi. Tüm Karacabeyliler özlenen bir birlik örneği sergiledi. Arkadaşlık, dostluk, coşku tavan yaptı. Düzenleyenleri kutluyoruz.
***
Cömert Başkan
Evet ben de bir (görevli) arkadaşımdan duydum. Bursa’daki yemekte sponsor olarak sayın başkanın ismi telaffuz edilmiş. Bu değirmenin suyu nereden geliyor. Sayın Başkan açıkla da biz de bilgi sahibi olalım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.