TÜMSİAD: Doğru hedef, doğru strateji, doğru yatırım, doğru planlama

TÜMSİAD: Doğru hedef, doğru strateji, doğru yatırım, doğru planlama
Karacabey’li TÜMSİAD (Tüm Sanayici Ve İşadamları Derneği) üyesi Kemalettin Gider, küresel kriz ile ilgili KOBİ ve sanayicilere önemli mesajlar verdi.
Türkiye’nin yıllardır krizlerle boğuştuğunu, gücünü üretimden alan KOBİ ve sanayicilerin kriz dolayısıyla “küçülme” eğilimine girmemeleri gerektiğini belirten Gider, “Bir markayı oluşturmak veya bir firmanın piyasadaki ismini güvenilir bir zemine oturmasını sağlamak belki de yıllarca çalışmayı gerektirir. Bir dalgalanma veya krizde, bu markanın piyasadaki gücünü olumsuz etkileyecek bir hamle yapılması, yıllarca verilen tüm emeğin boşa çıkmasına yol açar. Bir marka hakkında, “X markası veya firması bile krizden etkilendi, işçi çıkarıyor, çarklarını durdurdu” denilmesi, marka açısından en olumsuz tablodur.
Önemli olan, kriz dönemlerinde yıllarca emek verdiğiniz markanın, hala güçlü olarak piyasada olduğu izlenimini ortaya koyacak stratejiler geliştirmektir.
Doğru hedef, doğru strateji, doğru yatırım, doğru adım ve doğru planlama” Kriz dönemlerinde tüm firmaların hedeflerinin şaşması çok normal. Bu hedefleri revize etmek ve yeni hedefler ortaya koymak hiç de zor değildir. Önemli olan, hedefinize ulaşmak için kullandığınız araçları da doğru şekilde belirlemektir. Hedeflerinize yüzde 100 ulaşamayabilirsiniz, ama hiçbir zaman çalışmaktan taviz vermemelisiniz. Çalışmak ise küçülme yöntemiyle gerçekleşmez. Küçülme, hedeflerinizin de aşağıya doğru çekilmesi anlamına gelir. Doğru strateji, aynı zamanda piyasalara yönelik yaptığınız tüm çalışmaların içinin doğru verilerle ortaya konulması anlamına gelir. Doğru yatırım, özellikle kriz dönemlerinde öz sermayenizle büyümenin ana eksenidir. Eğer yatırımlarınızı ödeme kapasitenizin karşılayamadığı kredilerle karşılamaya çalışırsanız, elbette bu dönem sizin aleyhinize işler. Doğru adım ise, ne zaman ve ne şekilde adım atmanızla ilgilidir. Doğru atılmayan adımlar, zamansız yapılan çalışmalar markanıza zarar verebilir. Doğru planlama ise, elinizdeki verilerle, geleceğe ilişkin atacağınız adımların ne olması gerektiğini ortaya koyar. Eğer gücünüzü bilmezseniz, geleceğinizi de doğru planlayamazsınız. Yanlış adım, yanlış plan, firmanıza yarardan çok zarar getirir”diye konuştu.
Kemalettin Gider, TÜMSİAD olarak Kobi’lerden oluşan yaklaşık 5 bin üyelerini, krize karşı korumak ve küresel rekabet zeminlerine hazırlamak için var güçleriyle çalıştıklarını dile getirerek, “Piyasa analizleri yaptığımız eğitim çalışmalarımızla, geleceğe ilişkin oluşturduğumuz strateji ve projeksiyonlarla, konferanslarımızla, bir Kobi’nin bilmesi gereken tüm enformasyon çalışmalarımızla sorumlu bir sivil toplum örgütü kimliğimizi ortaya koyuyoruz. TÜMSİAD, krize karşı Kobi’lerimizin direnç merkezi olmayı sürdürecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.