Erdoğan`dan yardımları eleştirenlere sert tepki

Erdoğan`dan yardımları eleştirenlere sert tepki
Cumartesi günü Bursa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehreküstü`nde yaptığı konuşmada, hükümetin yaptığı sosyal yardımları eleştirenlere sert çıktı. Erdoğan, şöyle konuştu:
`Diyorlar ki `efendim bunlar sadaka kültürüne alıştırdılar toplumu`, Diyorlar ki `bunlar işte bedava kömür, bedava kitap dağıtıyor. Sadaka kültürü bu` diyorlar. Biz Türkiye`de iktidarı devraldığımız zaman bu fakir fukaranın, garip gurebanın sesini duyamayan iktidarlar vardı. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Anayasanın ifade ettiği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir.
Sosyal devlet olmanın özelliği nedir biliyor musunuz? Fakirini, garibini gidip arayabilen devlet… Onun gidecek, kapısını çalacak, görecek, arayıp bulacak ama bir eliyle verdiğini de diğer eli görmeyecek. İşte biz bu devleti şu anda inşa ediyoruz, bunu yapıyoruz. Bundan dolayı da kimse bu yapılana `efendim bu bir sadaka kültürüne alıştırmadır` diyemez. Eğer bizler bu noktada geçmişten bugüne yoksulluk içerisinde olan bir ülkeyi devralmamış olsaydık bu tablo böyle olmazdı. Ama buna rağmen böyle bir tablo var diye biz bunu da kenarda bırakamayız.` Başbakan Erdoğan, valilere, kaymakamlara, belediye başkanlarına, muhtarlara `gideceksiniz kapı kapı dolaşacaksınız. Kömürü, sobası olmayan kim var bulacaksınız. Gerekirse kamyonete atlayıp kömürünü götüreceksiniz, sobasını alacaksınız` dediğini kaydetti.
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
`Bugün üzülerek yine medyada, bir tane gazeteye baktım bir haber başlığı yapmış `doğal gaz pahalı olduğu için alamıyormuş`. Eee… `Kömürle hava zehirlenmiş` ve `zehir soluyoruz` diyor ve resme, kareye bakıyorum, yazıklar olsun…
Doğal gaz alamayan bir bölgede tabii ki kömür yakılacak ve oradaki kömürden dolayı ortaya çıkan dumanı gösteriyor. Yazıklar olsun. Eğer iddialıysan, gel seninle o eve ben gideyim ama ya gazeteni kapatacaksın ya da yalan yazmayacaksın.`
Ücretsiz kömürü fakire, fukaraya ulaştırmaya devam ettiklerini ve edeceklerini ifade eden Erdoğan, `Siz de ananızın sütü gibi ak olan bu kömürü yakın kardeşim, hiç bunlara bakmayın` dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu topraklar üzerinde hiçbir zaman ayrım yapmadıklarını, kimsenin etnik kökenine, mezhebine, dinine, diline, geleneğine, göreneğine ayrı ve ayrımcı gözlerle bakmadıklarını da belirterek, `Son zamanlarda bir moda var; nedir o? Bizi bölmek isteyenler var maalesef. Bölgesel, etnik milliyetçilik yapmak isteyenler var. Biz yola çıkarken buna prim vermeyeceğimizi söyledik. Biz bölgesel milliyetçiliğe karşıyız` dedi.
Törenden notlar…
Başbakan Erdoğan`ı İstanbul`dan Bursa`ya taşıyan helikopter, saat 12.45 sıralarında Küçükbalıklı`daki Afet Yönetim Merkezi`ne indi. Başbakan Erdoğan`ı Bursa milletvekilleri, Vali Şehabettin Harput ve protokol mensupları karşıladı.
Ziyaretin ardından, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Başkanı Turhan Gençoğlu, Balkan göçmenlerine verdiği destekten dolayı valilik binasının önünde Başbakan Erdoğan`a plaket sundu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda yağmur altında bekleyen vatandaşlarla, `Şimdi zamanı ` diyerek `Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmurda…` mısralarını birlikte söyledi.
Erdoğan, anahtarını teslim almak üzere kendisi gibi bedensel engelli eşi ve oğluyla birlikte sahneye gelen Garip Mutlu adlı vatandaşın merdivenlerden çıkmasına yardımcı oldu ve bir süre sohbet etti.
Başbakan Erdoğan, terör örgütünce şehit edilen ve TOKİ tarafından yaptırılan iki okula adları verilen Bursalı erler Samet Akdeniz ve Samet Saraç`ın ailelerine de şehitlerin adlarının verildiği okulun fotoğrafı ile birer plaket sundu.
Bursa Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Arif Tak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a günün anısına İznik çinisi dev bir vazo hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.