Vicdansızlarla aynı çatı altında olmaktan utanıyorum!

Vicdansızlarla aynı çatı altında olmaktan utanıyorum!
*MHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer, Belediye Başkanı Ergün Koç’un Tahıl Dükkanları’nda faaliyet gösteren esnaf, kurum ve kuruluşları sürekli mağdur ettiğini belirterek protesto amacıyla görevinden istifa etti.
*Esnafa defalarca yıkım kararı gönderilmesine karşın neden bu güne kadar beklediği konusuna da açıklık getiren Zafer Özer, “AKP’nin konuya çözüm getirmesini bekledim. Ancak bırakın çözüm getirmesini, tek bir açıklama bile yapmadılar. İki gün önce Başkan Koç’un yanında olduklarını söylediklerinde ise bu haksız uygulamaya destek verdiklerini anlamış olduk” dedi.
*MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, hukuki ve insani tüm çabalara karşın olumlu bir sonuç alamadıklarını belirterek, “Ne yapılmak isteniyor, anlamış değiliz? Her fırsatta halkın yanında olduklarını söyleyenlerin gerçek yüzlerinin ne kadar çirkin olduklarını açıkça görüyoruz” diye konuştu.
*Tahıl Dükkanları’nda faaliyet gösteren esnaf, Başkan Koç’u eleştiri yağmuruna tutarak, “Bir kez olsun bizlerle görüşmedi, fikrimizi almadı, uzlaşmacı olmadı. Ne yüzle bizlerden oy isteyecek. Ortak bir çözüm bulununcaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye tepkilerini ortaya koydu.
Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer, Belediye Başkanı Ergün Koç’un “Tahıl Dükkanları”nda faaliyet gösteren esnafın mağdur edildiğini öne sürerek, işkenceye dönüşen yasa dışı uygulamayı protesto ettiğini ileri sürerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Konuyla ilgili MHP İlçe Binası’nda dün bir açıklama yapan Zafer Özer, istifa kararının kiracılara uygulanmak istenen haksızlığa karşı bir tavır olduğunu kaydetti. MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri ile esnafların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Başkan Koç’un sergilediği tutum ağır bir dille eleştirildi.
MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, yaşanan sürecin ve gelinen durumun üzüntü verici olduğunu belirtti. Tahıl Dükkanları’nda faaliyet gösteren 43 esnafın mağdur edildiğini dile getiren Tezcan, “Sadece esnaflarımız değil, Sağlık Ocağı gibi hizmet alan ve veren tüm kurumlarımız da mağdur ediliyor. Ne yapılmak isteniyor, anlamış değiliz? Hukuki ve insani girişimlerimize karşın olumlu bir sonuç alamadık. Belirtmek istediğim, partimizin buradan taşınma ya da kalma gibi bir sorunu yoktur. Hazırlıklarımızı tamamladık. Başka amaçlarla konuyu sürekli gündeme getirenleri uyarıyorum. Yanlıştan dönme olgunluğu gösterin. Parti politikamız, önce ülkem ve milletim, sonra partimizdir. Tüm girişimlere karşın inadından vazgeçmeyen Başkan Ergün Koç’u protesto etmek , konuyu kamuoyuyla paylaşmak, kişilerin daha iyi tanınmasını sağlamak ve halkın yanında olduklarını söyleyenlerin gerçek yüzlerini göstermek amacıyla bu toplantıyı düzenledik. Meclis Üyesi arkadaşımızın kararına saygı duyuyoruz ve kendisine bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Tezcan’ın ardından konuşan MHP Belediye Meclis Üyesi Zafer Özer, Belediye Tahıl dükkanlarının yıkımı için gönderilen kararın, yangından mal kaçırır gibi esnafa ve aynı binada hizmet veren 1 Nolu Sağlık Ocağı yetkililerine gönderilmesini çok acı bir durum olarak niteledi.
Belediye Başkanı Ergün Koç’u eleştiri yağmuruna tutan Özer sözlerini şöyle sürdürdü; “Yerel seçimlere 3 ay kala, her fırsatta halk için ve insan odaklı hizmet verdiğini söyleyen Başkan Koç, seçimleri kendi adına çantada keklik görüyor. Bu haksız, zamansız ve vicdansız uygulamada ısrar ediyor. Kış günlerine girdiğimiz şu dönemde ve kriz ortamında söz konusu esnafı kapı önüne koyan uygulamayı anlamakta güçlük çekiyorum. Burada hizmet veren 1 Nolu Sağlık Ocağı’ndan aldığım bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Son iki günde toplam poliklinik muayene sayısı bin 600 civarındadır. En az 250-300 adet enjeksiyon, pansuman ve tahlil hizmeti, hamile muayene ve takibi, çocuk aşıları ile 2 bini aşkın vatandaşımıza sağlık hizmeti sunan bir kurumu da aynı kapsamda sokağa atan bu zihniyete karşı ne yazık ki mücadele etmemin bir anlamı kalmadı. Bu haksız, zamansız ve vicdansız uygulamanın sahibi Belediye Başkanı ile aynı çatı altında olmaktan utanıyorum. Yapılmak istenen haksız durumu protesto etmek amacıyla 15 yıldır şerefle sürdürdüğüm Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa ettiğimi kamuoyuyla paylaşmak istedim.”
Tahıl dükkanlarındaki esnafa defalarca tahliye kararı gönderilmesine karşın neden bu günü beklediği konusuna da açıklık getiren Zafer Özer, “İktidar partisi AKP’nin konuya çözüm bulacağını ümit etmiştim. Bu nedenle hep bekledim. Ancak bırakın çözüm bulmayı konuyla ilgili tek bir açıklama bile yapmadılar. Buradaki esnafın feryatlarına kulaklarını kapadılar. Başkan Koç’un yanında olduklarını söyleyerek de haksız uygulamaya desteklediklerini anlamış olduk. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.
Zafer Özer’i alkış yağmuruna tutan esnaf, Başkan Ergün Koç’un tutumunu eleştirerek, “Başkan ne yapmaya çalışıyor? Belediye her vatandaşına sahip çıkmalıdır. Ayrım yapmamalıdır. Bizden ne istiyor? 20 bin kişiye iş sözü verdi. Karacabey’i yatırıma boğacağım dedi. Hepsi fos çıktı. Bizleri buradan atarak işsizler ordusuna mı dahil etmek istiyor? Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bakalım bizlerden ne yüzle oy isteyecek? Bir kere olsun bizimle konuşmadı. Fikrimizi almadı. Uzlaşmacı olmadı. Tehditkar tavırlarla bizleri mağdur etmeye çalıştı. Tavrımız açık ve nettir. Soruna ortak bir çözüm bulununcaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.