Tüketici Hakem Heyeti kararını uygulamayan Denizbank’a tepki!

Karacabey’de bir vatandaş “Tüketici Hakem Heyeti”nin verdiği kararı uygulamayan Denizbank’a ateş püskürdü. Kullandığı krediden kesilen ‘dosya ücreti’nin iadesine karar verilmesine karşın bankanın bu bedelin yarısını bile ödemediğini dile getiren Süleyman Bostancı, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.
Süleyman Bostancı, 2008 ve 2010 yıllarında Denizbank Karacabey Şubesi’nden kullandığı iki ayrı krediden ‘dosya ücreti’ adı altında kesilen 330 TL’nin iade edilmesi için İlçe Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Bunun üzerine ilgili bankadan savunma, bilgi ve belge isteyen Tüketici Hakem Heyeti, herhangi bir yanıt alamadı. Süleyman Bostancı’nın sunduğu belgelerden 288 TL’nin ‘dosya ücreti’ adı altında tahsil edildiğini saptayan Tüketici Hakem Heyeti, banka tarafından bu bedelin tüketiciye iade edilmesine karar verdi. Denizbank Karacabey Şubesi ise, Tüketici Hakem Heyeti’nin 288 TL iade edilmesi kararına karşın Süleyman Bostancı’ya 105 TL ödeme yaptı.
Tüketici Hakem Heyeti’nin kararını uygulamayan Denizbank’ı sert bir dille eleştiren Süleyman Bostancı, “Tarafıma 288 TL iade edilmesi gerekirken 105 TL ödeme yapıldı. Geriye kalan 183 TL’nin neden ödenmediğini sorduğumda, ‘Bu kadarını ödeyebiliyoruz. Avukata başvurun. Mahkemeye gidin’ şeklinde cevap aldım. Bu yolu izlesem alacağım bedelin 10 katı masraf yapacağımı biliyorlar. İnsanları bu yolla sindiriyorlar. Bedelin küçük ya da büyük olmasının bir önemi yok. Hakkımın yenilmesini içime sindiremiyorum. Hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.