TÜBİTAK’ta büyük başarı!

TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5 – 12. sınıf öğrencilerinin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri ve eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor. Bu kapsamda, Karacabey Ortaokulu, Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ve Karakoca Ortaokulu’nda Mayıs ayının son haftasında bilim fuarları gerçekleştirildi.
Bu yıl toplamda ilçe genelinde 11 okulumuz TÜBİTAK’tan hibe almaya hak kazandı. İlçede yine bu yıl bir ilke imza atılarak sergilenen projelerin daha çok öğrenciye ulaşması, proje kültürünün yaygınlaştırılması için okullarda Bilim Şenlikleri’ne geziler düzenlendi. 11 okulumuzda gerçekleşen Bilim Fuarları’nda 96 öğretmen ve 500 öğrenci aktif rol alırken, bu okullarda öğrenim gören 4 bin 400 öğrenci de, bilimsel projeler ile tanışmış, bunun yanı sıra 1200 öğrenci de ziyaretçi olarak fuarlara katılım gösterdi.
Bilim Şenlikleri’nin açılışlarına Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, şube müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar, veliler de yoğun ilgi gösterdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “4006 Tübitak Bilim Fuarı çalışmalarıyla geliştirdikleri projelerden dolayı emeği geçen tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.