SEÇİM-KAYNAKSIZ VAATLER VE VATAN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İnsanlar düzen partilerine oy vererek birşeyleri değiştirebileceklerini, aileleriyle birlikte ülkenin kaderini etkileyebileceklerini düşünüyor. Sessizlikle seçimi bekliyor ve seçimlerin varolan, büyüyen sorunları çözeceğine inanıyor. Sistem, kriz dönemlerinde kitlelere umut yeşertmekte, onların önüne sahte bir “kurtarıcı” çıkarmakta çok ustadır. Krizin şaşkına çevirdiği, korku içindeki kitleler, içi saman dolu bir bostan korkuluğunu bile “kurtarıcı ” olarak görebilir ya da ” bizi kim batırdıysa o çıkarır” mantığıyla merkeze kaçabilirler. Kriz dönemleri yanılmalara, aldatılmalara, içi boş ve kaynağı olmayan vaatlere çok uygundur.
Önümüzdeki seçimler kitleler için çok öğretici olacak. Herşeyden önce anayasal sistemin tümüyle değişmiş olduğunu çok somut olarak görecekler; siyasi partilerin ve parlamentonun önemini yitirdiğini, milletvekilinin kaldırılıp indirilen bir parmağa dönüştüğünü, sisteme yararı olan herkesin her an bakan olabileceğini, seçimlerde kendilerine bütün kurumlarıyla birlikte bir diktatör seçmiş olduklarını görecekler. İktidar partisine yakın değillerse dertlerini anlatacak kimse bulamayacaklarını bilecekler. “Parlamenter Yasama Devletinin” bir hükümdarlığa dönüştüğünü görecekler.
Genç kızı istemeye gelmişler. Damat adayının akrabaları başlamış, övmeye. “Efendim çok çalışkandır, iyi kazanır” , “Çok dürüsttür, çalmaz, çırpmaz ” , “İçki, kumar, gece hayatı, kadın zinhar yoktur, evine bağlıdır” , “vatanseverdir, milletine bağlıdır” , “ülkesinin bağımsızlığına ve özgürlüğüne canını verir ” …Övgüler sürüp giderken kız tarafına bezginlik gelmiştir. Bir punduna getirip sorarlar.
– Efendim, hiç mi ” kusurcuğu yoktur, damat adayımızın?
Erkek tarafı birbirine bakarak onaylaşır.
– Kusurcuğumuz vardır, efendim. “Sülalece Yalancıyız”
Türk Halkı; seçim sonrası terör destekçisi bir parti başkanına ve partiye “demokrasi ” uydurmasıyla destek verilmesinin “Vatan” için ne kadar tehlikeli olduğunu onaylayacak, Örneğin…”Eşit Yurttaşlık ” adlı terörist başı tasarısının meclisteki 5 partinin de programında olduğunu farkedecek, Örneğin… Batırılan ekonomiye 5 partinin de, 50 yıldır uygulanan ekonomik sistemi çare olarak yine sunduklarını görecek, Örneğin…Cemaat ve tarikatlara, ticarete açılan eğitim sistemine 5 partinin de “ya çözümü olmadığını ya Gayrimilli olduğunu iyice kavrayacak, Örneğin…”BATISIZ OLMAZ ” ya da “AB’SİZ OLMAZ” ya da “NATO’SUZ OLMAZ” diyenlerin 65 bine çıkarılacak pkklıyı; Kıbrıs ‘ın İsrail ve Yunanistan ‘a peşkeş çekildiğinin 5 partinin de farkında bile olmadığını anlayacak, Örneğin…Mavi Bağımsızlığımız Akdeniz ‘in Abd-İsrail-Yunanistan tarafından parsellendiğinin bilincinde olmayan 5 partinin de Halkçı -Kamucu-Türk Ulusunun Bağımsızlık ve Özgürlüğünü düşünmediklerini görecek, Örneğin…
VATAN OLMAZSA… Adalet olmaz. Hukuk olmaz. Özgürlük olmaz. Bağımsızlık olmaz. Geçim derdi gibi bir sıkıntımız olmaz..Sendikal yaşam olmaz. İnanç olmaz. Bayrak dalgalanmaz.
Kısacası piyonların satışını yaptığı Emperyalist-Kapitalist-Liberal sistem; OLMAZ ne varsa size getirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.