Trajikomik bir haber!

 

Alacağını alamayan esnaftan ilginç uygulama:

Konuyla ilgili görüştüğümüz Şirket Sahibi Hüsnü Doğruoğlu, vitrindeki yazının reklam değil, gerçek olduğunu belirterek, “Ağabey dediğim bir esnafın, kardeşine yani bana yaptığı ekonomik kazığı protesto etmek istedim” dedi.

Sözlerini, “Köpek mi insanı, yoksa insan mı köpeği ısırırsa haber olur?” şeklinde sürdüren Doğruoğlu, “İnsan insanı kazıklarsa ne olur?  Ya da Odun-Kömür satışı yapan, evini doğalgaza çevirip kışı sıcak sıcak geçiren ancak ödemelerini yapmayan oduncu mu haber olur?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Dürüstlük bunun neresinde?

Dürüstlük ve doğruluğun bir erdem olduğunun unutulmaya başlandığına dikkat çeken Hüsnü Doğruoğlu, “Açıkçası esnaf ağabeyimin bana yaptığına kahroluyorum. Günümüz ekonomik koşullarının insanlarımızı insanlıktan çıkardığını, kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yaptığını ve üstüne üstlük utanmadan yalan söyleyip kombi, radyatör ve ustalarımın işçilik emeklerini hiçe sayarak o evde nasıl oturduğunu merak ediyorum. Bu konuda, işyeri sahiplerini ve esnafları düşündürmek ve halkımızı bilgilendirmek için böyle bir protesto uygulamasına gittim.

Alacaklı olduğumuz esnaf ağabeyimi defalarca (en az 50 defa) ödeme için aradım ve arattım. Elimde, cep ve şirket telefon dökümleri var. 10 gündür de alacaklı olarak ben aramaya utanıyorum. Şirket kameralarına da kayıtları mevcut ve ödeme yapması için haber gönderdiğim şahitlerim de var. Hukuki mücadelemi örnek olsun diye önümüzdeki günlerde başlatacağım.

Üzülerek söylemeliyim ki, aklı ile boyu doğru orantılı çalışan bu ağabeyimiz hukuk devletinde yaşadığımızı unutuyor olmalı. Lütfen, kendimize yapılmasını istemediğimizi, başkalarına yapmayalım” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.