Trafik rezaleti tavan yaptı

Bu sokağa tek yön uygulaması getirenlerde ya akıl yok, ya da birilerine rahat çalışma ortamı yaratılıyor…

Karacabey Şehit Bahadır İlkokulu yanındaki 191 Sakakta 40 yıldır süre gelen uygulamaya son verilerek tek yön zorunluluğu getirilmesi trafik rezaletine tavan yaptırdı.
Özellikle Salı günleri yabancı plakalı pazarcıların gelişi güzel park yapmaları ve 191 Sokağı arsızca kullanmaları sonucu üç aydır giderek artan sıkıntıyı dayanılmaz boyutlara taşıdı. Yeni uygulamayla cehenneme dönen sokaktaki trafik keşmekeşliği nedeniyle Salı günleri her an bir cinayetle sonuçlanabilecek kavgalar yaşanmaya başladı.
Yabancı araçların işgalleri yüzünden evlerinin önünü üç aydır doğru dürüst kullanamadıklarını ve bu nedenle kavgalara dönüşen sıkıntılar yaşadıklarını belirten sokak sakinleri, özellikle Salı günlerini olağanüstü gergin geçirdiklerini dile getirdi.
Salı günleri hiç bir zaman uygulanmayan ve uygulanması da olası görünmeyen tek yol zorunluluğuna karşın yukarıdan gelen araçlar nedeniyle evlerine gidemediklerini söyleyen 191 Sokakta oturanlar, öncelikle araştırmadan, soruşturmadan getirilen yeni düzeni eleştirdiler.
Yeni uygulamayla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken 191 Sokak sakinleri, “Böyle rezalet görmedik. Kanseri asprinle tedavi etmeye çalışıyorlar. Hiç bir mantığı olmayan bu uygulama neden yapılıyor? Varsa, okul müdürlerinin işgüzarlığını tatmin etmek için mi? Trafik yoğunluğu daha da artsın diye mi? Yoksa yolu kapatarak markete her gün mal indirenler daha rahat çalışşın diye mi? Bu arada yeni uygulamayı bir Allahın kulunun uygulamadığını biliyormusunuz? Uygulanmasının olanaksızlığı da açıkça görülmektedir” diye yakındılar.
Bu arada değişik tarihlerde, değişik günlerde tek yön uygulamasına uymayan araçları fotoğrafladık. Sürücülerine tek yön uygulamasını anımsattık, herkes kendisinin haklı olduğunu düşünüyor.
Sokak sakinleri ise burasının ivedilikle ya eski haline getirilmesini, ya da trafiğe tamamen kapatılmasını istiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.