Trafik rezaleti dayanılmaz boyutlarda!

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu bitişiğindeki 191. Sokakta araştırma yapılmadan uygulamaya geçirilen tek yön zorunluluğu trafik rezaletine tavan yaptırdı.
Keyfi uygulama nedeniyle zaman zaman ortam gerginleşirken, sokak sakinlerinin huzursuzluğu giderek artmaya başladı.
İlginç olanı ise tek yön yasağını takan yok. Özellikle, “Girilmez” tabelasının altına park yapan yabancı plakalı araçlar, “Kim getirdi bu deli saçmalığını” dercesine kararı paspas ederek, devlete meydan okuyor. Yasak kararının çiğnendiğini ise yetkililer tiyatro izleyicisi gibi izliyor.
Kural tanımayan yabancı plakalı pazarcıların özellikle Salı günleri 191 Sokakta dilediği yere gelişi güzel park yapmaları sıkıntıyı daha da arttırıyor.
İlginç uygulamayla dayanılmaz bir boyut kazanan trafik keşmekeşliği zaman zaman ortalığın gerilmesine de neden oluyor. Gerginliğin ne zaman nerelere varacağı kestirilemiyor. Kurallara uyanlarla, yeni getirilen uygulamayı iplemeyenler arasında sık sık baş gösteren tartışmalar yaşanıyor. Her an kan akabilecek küfürleşmeli kavgaların yaşanmaya başladığı görülüyor.
Yabancı araçların işgalleri yüzünden evlerine gitmekte zorlandıklarını söyleyen sokak sakinleri, özellikle Salı günleri çok huzursuz olduklarını dile getirdi ve yanlış buldukları kararı eleştirdi.
Uygulanması olası görünmeyen tek yön zorunluluğuna karşın yukarıdan gelen araçlar nedeniyle sürekli gerginlik yaşadıklarını söyleyen 191. Sokak sakinleri sıkıntılarını 4 ay önce verdikleri bir dilekçeyle Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdiklerini dile getirdi. Gel gör ki, bu güne kadar hiç bir gelişme kaydedilmediği görüldü.
İlginç uygulamayla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken sokak sakinleri, “Akıl alacak gibi değil. Böyle rezalet görmedik. Bu karar keyfi alınan ve hiç bir yararı olmayan bir karardır. Yasaklarla eğitim yapıldığını zanneden bazı müdürlerin tatmin edilmesidir. Okulun önünde 3 tane kapı var. Ön kapılar neden kullanılmıyor? Bu kapıların öğrenciler tarafından kullanılmasına neden yasak getiriliyor? Nasıl olsa öğrenciler ses çıkaramıyor diye ön kapılar kapatılırken, yan sokakta zorla kaos yaratılıyor. 191 Sokak sakinlerine trafik işkencesi yaşatılıyor. Oysa, her gün yenileri üretilen yasaklarlarla minik öğrencilerin bilinçaltına yasakçı bir zihniyet şırıngalanıyor. Vatandaşa gereksiz yere sıkıntı yaşatılıyor. Hiç bir yararı görülmeyen ilginç uygulamadan tabii ki rezalet çıkıyor. Bu karar, okul müdürleri tatmin olsun diye mi alındı? Yoksa trafik yoğunluğu daha da artsın diye mi? Oldu olacak, sokağın iki tarafına da giriş yasağı konulsun. Okulun önündeki cadde de trafiğe kapatılsın ki, müdürlerimiz rahat etsin(!)
Kaldı ki, yasak geldi de ne oldu? Yeni uygulamaya kim saygı gösteriyor? Yasakları takan var mı?
125. Sokak ile Öğretmenevi Sokağı’ndaki tek yön uygulaması da buna benzer bir şey değil miydi? Sürdürülebildi mi?
Keyfi uygulamadan daha fazla hasar görmeden vazgeçilmelidir” diye yakındılar.

 

Not:Tek yön uygulamasına uymayan araçların haberini ve fotoğraflarını daha önce yayımladık. İlgilenen olmadı. Bundan sonra “Kaos” kalkıncaya değin yasaklara uymayan ve devleti paspas yaparak işgalleri devam ettiren araçların yeni çekilmiş fotoğraflarını aktarmaya devam edeceğiz. Rezaleti belgeleyen fotoğraflar, bakalım ne zaman dikkate alınacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.