Sütaş ve Yılmaz Ailesi’ne büyük onur

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, ‘Ekonomiye Değer Katanlar-2015 Ödül Töreni’nde ekonomiye büyük ölçüde katkı sağlayan iş dünyası temsilcilerini ödüllendirdi. Törende Karacabey’in gururu Sütaş A.Ş., Kurumlar Vergisi ve Sektör kategorilerinde, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mürvet Tezel ve Serpil Veral, Gelir Vergisi kategorilerinde ödüle layık görüldü.
Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Ekonomiye Değer Katanlar -2015 Ödül Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Remzi Topuk, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, milletvekilleri, sanayici ve işadamları katıldı. Türkiye’nin kalkınma hedeflerinde öncülük rolünü üstlenen Bursa’da 42. kez gerçekleştirilen törende; 7 kategoride toplam 72 ödül dağıtıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Bursa büyürse Türkiye büyür’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödüllerine layık görülen firma yöneticilerini ve iş adamlarını tebrik etti. BTSO tarafından, 7 ayrı kategoride verilen ödüllerin her birinin kıymetli olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bu ödüllerin her birinde, çok büyük emek, alın teri, değer bulunduğunu biliyorum. 126 yıldır bu doğrultuda faaliyet gösteren Oda’mız, hizmetleri ve Bursa’ya kazandırdığı katma değerlerle, Türkiye çapında gerçekten müstesna bir konumda yer alıyor. Bursa büyürse Türkiye büyür… Esasen bu slogan 81 vilayetimizin her biri için ayrı ayrı geçerlidir. Plaka sırasına göre ilk ve son şehirlerimizle ifade edersek, Adana büyüyecek ki Türkiye büyüsün, Düzce büyüyecek ki Türkiye büyüsün.” dedi.
‘Etkin ve yönlendirici bir gücü temsil ediyoruz’
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, Bursa’nın Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve ivme kazanmasında etkin ve yönlendirici bir gücü temsil ettiğini belirterek, “Ekonomimizin büyümesinde sorumluluk üstlenen, milletimizin hayat standardının yükselmesine ciddi katkılarda bulunan herkese şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Türkiye’nin katma değerli üretimin merkezi niteliğinde bölgelere ve şehirlere ihtiyacı olduğuna işaret eden Başkan Burkay, bu anlayışla Bursa’nın merkezinde olduğu Marmara Havzası’nı yüksek teknoloji ile birlikte yeniden kurguladıklarını söyledi. Burkay, 1. Bölge’nin farklı teşvik politikaları ve mekansal planlama ile desteklenerek, orta yüksek ve ileri teknolojinin üretim üssü yapılması gerektiğini belirtti.
ÖDÜL LİSTESİ
GELİR VERGİSİ KATEGORİSİ
MUHARREM YILMAZ, MÜRVET TEZEL, SERPİL VERAL, HÜSEYİN ÖZDİLEK, ŞÜKRÜ KARAGÜL, MEHMET CELAL GÖKÇEN, EROL KILIKÇIER, CELAL SÖNMEZ, ZEKİ ZORLU, MAHMUT SABUNCUOĞLU.
KURUMLAR VERGİSİ KATEGORİSİ
SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ ANONİM ŞİRKETİ, GEMLİK GÜBRE SANAYİİ ANONİM ŞİRKETİ, OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI A.Ş., ERİKLİ SU VE MEŞRUBAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş., CONTİTECH LASTİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş., ÖZDİLEK EV TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş., GEMPORT GEMLİK LİMANVE DEPOLAMA İŞLETMELERİ A.Ş., TOFAŞ TÜRK OTOMOBİLFABRİKASI A.Ş., AKBAŞLAR TEKSTİL ENERJİ SAN.VE TİC. A.Ş.
EN BAŞARILI KOBİLER
EMKO ELEKTRONİK SAN. TİC. A.Ş., POLİNER PLASTİK AMBALAJ GERİ DÖNÜŞÜM VE DERİ SAN.TİC.LTD.ŞTİ., KEŞİF AR-GE YAZILIM ELEKTRİK ELEKTRONİK MAKİNA DANIŞMANLIK TİC. VE SAN. A.Ş., AKKA KALIP ENJEKSİYON PLASTİK MÜHENDİSLİK SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ., TURKUAZ YATAK BAZA OTURMA GRUPLARI SANAYİ TİCARET VE PAZARLAMA LTD. ŞTİ., MİYA KONFEKSİYON DOKUMA TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş., OTTONOM MÜHENDİSLİK ÇÖZÜMLERİ TASARIM OTOMASYON DANIŞMANLIK A.Ş.
İNOVASYON KATEGORİSİ
TOFAŞ – TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş., DURMAZLAR MAKİNA SAN. TİC. A.Ş., ERMETAL OTOMOTİV VE EŞYA SAN. A.Ş., BARİDA MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ., VALEO OTOMOTİV SİSTEMLERİ A.Ş., SEROL TEKSTİL GIDA İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, KEŞİF AR-GE YAZILIM A.Ş., AKTAŞ HAVA SÜSPANSIYON SISTEMLERI SAN.TIC. AŞ., KORTEKS MENSUCAT SAN. VE TİC. A.Ş., MAY-AGRO TOHUMCULUK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İHRACAT KATEGORİSİ
OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI A.Ş., TOFAŞ – TÜRK OTOMOBİL FABRİKASI A.Ş., BOSCH SANAYİ VE TİCARET A.Ş., COMPONENTA DÖKÜMCÜLÜK TİCARET VE SAN. A.Ş., YEŞİM SATIŞ MAĞAZALARI VE TEKSTİL FABRİKALARI A.Ş., AUNDE TEKNİK TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş., BOSCH REXROTH OTOMASYON SAN. VE TİC. A.Ş., BOYTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş., BORÇELİK ÇELİK SAN. TİCARET A.Ş., TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş.
DÖNÜŞÜMÜN LİDERLERİ KATEGORİSİ
SİMGE MAT A.Ş., ERMAKSAN MAKİNA A.Ş., BİLİM MAKİNA A.Ş., KARSAN OTOMOTİV A.Ş.
SEKTÖR BİRİNCİLERİ KATEGORİSİ
SÜTAŞ SÜT ÜRÜNLERİ A.Ş., MOBİPA MOBİLYA TEKS. İNŞ. NAK. PETR. ÜR. SÜPER MARKET VE TUR. SAN. TİC. A.Ş., SOYİÇ İNŞAAT NAKLİYAT METAL GERİ DÖNÜŞÜM SAN. TİC. LTD. ŞTİ., BURSA BETON SAN. VE TİC. A.Ş., KIRCILAR DERİ KÜRK VE GİYİM SAN. A.Ş., EKONOMİK DÖVİZ VE ALTIN TİCARET A.Ş., TÜRK PRYSMİAN KABLO VE SİSTEMLERİ A.Ş., BİS ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş., KAMİL KOÇ OTOBÜSLERİ A.Ş., MESKAR YAPI MALZEMELERİ TİCARET TAAH. VE SAN. LTD. ŞTİ., BURKAY UĞUR KAUÇUK KİMYA VE PETROL ÜR. SAN. TİCARET A.Ş., GEMPORT GEMLİK LİMAN VE DEPOLAMA İŞLETMELERİ A.Ş., BOSCH SANAYİ VE TİCARET A.Ş., BORÇELİK ÇELİK SAN. TİCARET A.Ş., OYAK RENAULT OTOMOBİL FABRİKALARI A.Ş., BEYÇELİK GESTAMP KALIP VE OTO YAN SAN. PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş., ESKAPET PET ÜRÜNLERİ KİM. GIDA NAKLİYE SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ., ÖZDİLEK ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ VE TEKSTİL SAN. A.Ş., S.S. BURSA ECZACILAR ÜRETİM TEMİN VE DAĞITIM KOOPERATİFİ, KORTEKS MENSUCAT SAN. VE TİC. A.Ş., SÖNMEZ TURİZM EMLAK TEKSTİL VE EĞLENCE YAT. SAN. VE TİC. A.Ş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.