Trafik Haftası’nda öncelik yaya güvenliği

Karacabey’de, Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz Cuma günü ‘yaya önceliği’ni konu alan anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Karacabey Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde gerçekleşen etkinlikte Cumhuriyet Alanı’ndaki araçlar durdurularak yaya önceliği konusunda bilgiler verildi ve broşürler dağıtıldı. Etkinlikte ayrıca, öğrenciler tarafından sürücülere çiçek takdim edildi.
Trafik Haftası’nın bu yılki sloganı ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ , teması ise ‘Yaya öncelikli trafik güvenliği’ oldu. İçişleri Bakanlığı’nca ‘Yaya öncelikli trafik yılı’ ilan edilen ve yayalara bir dizi öncelik tanıyan kanun düzenlemesinin hayata geçirildiği 2019 yılında, belirlenen tema çerçevesinde ülke genelinde hafta etkinlikleri düzenledi.
Bu kapsamda, Karacabey’de de geçtiğimiz Cuma günü ‘yaya önceliği’ni konu alan bir program düzenlendi. Anlamlı etkinliğe Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Güner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mutlu Tokmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, daire amirleri, okul müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.
Trafik Haftası nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda belirlenen yaya geçitleri üzerinde gerçekleşen etkinlikte, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu öncülüğündeki protokol üyeleri ile emniyet güçleri, araçları durdurarak yaya önceliği konusunda sürücülere hem kısa bilgiler verdi hem de konuyla ilgili broşürler dağıttı. Öğrenciler ise, sürücülere çiçek takdim etti.
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamasında; “Yaya geçişi önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, İçişleri Bakanlığı’mızın genelgesi doğrultusunda ilçemizde de zaman zaman bilinçlendirme çalışmalarıyla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugünkü Trafik Haftası kapsamında yaptığımız çalışma buna bir örnektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı öncelikli hedef alarak bu çalışmaları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Burada amaç trafik kazalarını azaltmak ve yaya güvenliğini azaltmaktır. Bu projenin amacına ulaşmasını temenni ediyorum.” diyerek bu kapsamda çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
İlçe Emniyet Müdürü Ümit Güner de, Trafik Kanunu’nun 74. maddesi gereğince yayalara yol vermeyen sürücüler hakkında 488 lira idari para cezası verileceğine dikkat çekerek, bundan böyle bu konudaki kontrolleri sıklaştıracaklarını bildirdi. Güner, yayalara yol veren sürücülere ise teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.