Trafik canavarını sevindirmeyelim

Fikret Kula, sürücüleri bayram dönüşü uyardı:
Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinin ardından, Türkiye genelindeki karayollarında trafiğin yoğunlaşacağını belirterek, sürücüleri, dikkatli olmaları konusunda uyardı. 
            Kula, bayram için memleketlerine veya tatile giden sürücüleri sinirlerine hâkim olmaya, hızdan ve hatalı sollamadan uzak durmaya ve trafik kurallarına uymaya çağırdı.
            Trafik kazalarının, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında geldiğini vurgulayan Kula, uzun bayram tatillerinde ölümlü kazaların sayısında artış gözlendiğini söyledi.
            Kula, şöyle konuştu: “İyice dinlenmiş olarak direksiyona geçin ve aracınızı kullanırken trafik kurallarına mutlaka uyun. Kısa mesafe de olsa emniyet kemerinizi kesinlikle takın. Yola çıkmadan önce ve seyir halindeyken kesinlikle alkol almayın ve kafeinli içecekler tüketmeyin. Dolu bir mideyle yola çıkmak sıkıntı oluşturacağı için, yola çıkmadan önce hafif yiyecekler yiyin. Gideceğiniz yolun uzunluğuna göre, belli aralıklarla mola verin, basit egzersiz hareketleri yaparak vücudunuzu dinlendirin.”
            Yaklaşık 40 milyon kişinin tatile çıktığına dikkat çeken Kula, bayram tatili dolayısıyla birçok insanın başka şehirlere gittiğini, gidişte yaşanan sıkıntıların dönüşte de yaşanmaması için sürücülerin gerekli tedbirleri alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.