TOKİ’deki kilitler sıkıntı yarattı!

*Hamidiye Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının kapısına kilit vurulması, iletişim hizmetlerinin aksamasına neden oldu.
*TOKİ’deki konut sahipleri yöneticileri eleştirirken, beklenmedik acil rahatsızlıklarda, su baskınlarında, yangın anında ya da deprem olması durumunda büyük sorun yaşanacağına dikkat çekti.
*Uyarılara karşın sürdürülen ilginç uygulamadan vazgeçilmemesi durumunda konunun yargıya taşınacağı belirtildi.

Karacabey Hamidiye Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarının dış kapılarına koruma amacı ile kilit vurulması yeni sorunlar yaratınca, eleştiri okları yöneticilere çevrildi.
TOKİ’deki 456 konutun dış dünya ile bağlantısının kesilmesine hiç bir anlam veremediklerini dile getiren kat sakinleri, alternatif çözüm düşünülmemiş olmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi. TOKİ konutlarının etrafını çevreleyen ana kapılara kilit vurulmasından sonra öncelikle iletişim hizmetleri durdu. PTT araçlarının içeri girememesi nedeniyle kargolar, mektuplar, ya da kamu kurumlarından gönderilen resmi evraklar sahiplerine ulaştırılamaz oldu.
Acil hastalıklarda, yangınlarda, su baskınlarında ya da, deprem gibi yaşamsal önem taşıyan durumlarda ne yapılacağının düşünülmemiş olması ürkütücü bulundu.
TOKİ yöneticilerinin uyarılmasına karşın, sürdürülen ilginç uygulama, konut sahiplerini bir hayli rahatsız etmiş durumda.
Konut sahiplerinin görüşü alınmadan başlatıldığı ileri sürülen keyfi uygulamanın yargıya taşınması bekleniyor.
Haber alma ve iletişim haklarının kısıtlanması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını belirten kat sakinleri, ilginç uygulamalarıyla dikkat çeken yöneticilerin kaş yaparken göz çıkardıklarını söyledi.
TOKİ’li kat sakinleri, “Nasıl seçildiği bilinmeyen yöneticilerin ne yaptığı pek anlaşılmıyor. Ana kapıya kilit vurulurken, bir adım sonrası hiç düşünülmemiş.
Bu uygulama her halde güvenlik açısından gerçekleştirildi. İyi güzel de, sonrası neden hiç düşünülmedi? Neden başka çözüm yolu aranmadı?
PTT araçları içeri giremediği için kargolarımız, mektuplarımız, telgraflarımız, en önemlisi de, kamu kurumlarından gönderilen resmi evraklarımız geri gidiyor. Bunların belki de bir çoğu yaşamsal önem taşıyor. Onarılması olanaksız durumlarla karşılaşmayacağımızı kim garanti edebilir? Dahası var! TOKİ konutlarında yaşayan bir komşumuz kalp krizi geçirirse ve ambulans içeri giremediği için yaşanan zaman kaybından yaşamını yitirirse ne olacak? Yangın, deprem, ya da su baskınları gibi beklenmedik durumlarla karşılaşırsak ne yapacağız? Akıl tutulması yaşayan yöneticilerimiz bunların hesabını verebilecek mi?
Ana kapıların zincirle kapatılması ve dış dünya ile bağlantıların tamamen kesilmiş olması yarardan çok zarar getirmiştir. Yüzlerce aile, görünmeyen olası tehlikelerle karşı karşıya bırakılmıştır. Riskli uygulamaya zaman yitirilmeden son verilmelidir. Gereksiz inatlaşma daha fazla sürdürülmemelidir. Aklın yolunda buluşulmalıdır ve sağlıklı bir çözüm üretilmelidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.