Hafta sonu su yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ Genel Müdürlüğü, Karacabey’in sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşması adına pompa hatlarının yenilenmesi çalışmaları kapsamında bu hafta sonu 19 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde ilçede 2 günlük su kesintisi yapacaklarını duyurdu.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan BUSKİ Karacabey Şubesi Müdürü Hakan Kaya, Karacabey’de sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin sürekliliğine yönelik uygulanacak çalışmalar için en uygun zamanın 19 ve 20 Kasım günleri olduğunu söyledi. 30 yıldır kullanılan pompaların artık sorun çıkartmaya başladığına dikkat çeken Kaya, “Olası bir mağduriyetin önüne geçmek için çalışmalarımıza şimdiden başladık. Kesinti öncesinde tüm hazırlıklar yapıldı. BUSKİ’ye bağlı 6 ekibimiz ile birlikte; kuleye su basan 3 adet pompanın yerine yenilerinin montajı, 150 metre, 500 ve 400’lük asbest hatlarının iptali ve yerine çelik boru imalatı, Bakanlık talimatıyla Karacabey’e verilen su miktarının ölçümlenmesi için kuşe çıkışına debimetre montajı ve çalışmayan eski kritik şebeke vanalarının yenilenmesi çalışmalarının yapılacağı 19 Kasım Cumartesi günü saat 08.00’den, 20 Kasım Pazar günü gece 23.00’e kadar ilçe genelinde suları keseceğiz” dedi.
İleri ki zamanlarda daha büyük sorunlarla karşılaşmamak adına yapılacak çalışma için 2 gün süreyle suları kesmek zorunda olduklarını belirten Kaya, “Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu için yapılacak olan uygulamalar, BUSKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ile Elektrik Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’nın ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek. Uygulama dahilinde, eski pompaların verebileceği arızalarda oluşabilecek uzun süreli programsız su kesintileri önlenecek ve Karacabey’imiz sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak.
Bu uygulamayla BUSKİ Karacabey’de önemli bir çalışmaya imza atmış olacak. Çalışmaların erken tamamlanması durumunda suları belirtilen zamandan önce verebiliriz. Bu sürede vatandaşların susuz kalmamaları için gerekli tedbirleri almalarını önemle duyururuz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.