TOKİ sakinlerinin “Üstgeçit” ve “Çatlak” sıkıntısı

Site yönetimi ile ilgili şikayetlerini geçtiğimiz hafta AKP İlçe yöneticileri ile Bursa Milletvekili Önder Matlı'ya ileten ve sorunların çözümü adına söz alan TOKİ sakinleri, şimdi de öğrenciler için üstgeçit ve apartmanlardaki çatlaklar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Önceki gün Kaymakam Ahmet Yurtseven ve Bursa Milletvekili Önder Matlı öncülüğünde Ticaret Borsası'nda görüşülen “2012 yılı yatırımları ve 2013 yılı yatırım planları” konulu toplantıda gündeme gelen “TOKİ İlköğretim Okulu önüne üst geçit yapılması” ile ilgili karar eleştirileri de beraberinde getirdi.
Daire amirlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Kaymakam Yurtseven, Yeniköy yolu üzerindeki TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlköğretim Okulu önüne yapılması istenen üstgeçide, Karayolları tarafından izin verilmediğini söyledi.
Şaşkınlık yaratan açıklamada özellikle Karayolları'nın ne yapmaya çalıştığı sorgulandı. Toplantıya katılanlarca da normal karşılanan bu duruma en büyük tepki ise, TOKİ sakinlerinden geldi.
Kaymakam Ahmet Yurtseven ile Milletvekili Matlı'dan çocuklarına sahip çıkmasını isteyen vatandaşlar, söz konusu bölgeye üstgeçit yapılmasının önemine dikkat çekti.
Karayollarının üstgeçit için, “söz konusu yoldan belli sayıda araç ve yayanın geçmemesi” bahanesini eleştiren TOKİ sahipleri, “Peki, ya çocuklarımızın başına bir kaza gelse, buna kader mi diyeceğiz? Üstgeçidin kime ne zararı var anlamış değiliz. Göz göre göre büyük bir hata yapıldığını düşünüyoruz” dedi.
Kaymakam Ahmet Yurtseven'in, “Üstgeçidin çok çalışacağını düşünmüyorum. Bizde üstgeçit ve altgeçitler kullanılmıyor. Yapıyorlar beton yığını gibi duruyor. Hem de maliyeti çok oluyor. Onun yerine okul önüne polis görevlendirip flaşör takarız” şeklindeki görüşüne de sitem eden TOKİ sakinleri şunları söyledi;
“Bu bölgeden kaç aracın geçeceği bizi ilgilendirmez ancak, her gün onlarca araba, kamyon ve traktör bu yolu kullanıyor. Üstgeçit yerine flaşör takılması çözüm değildir. Birçok yerde gereksiz trafik ışıkları var. Flaşör takılacağına trafik lambası koysunlar daha iyi. Bize ve çocuklarımıza sahip çıkılmasını istiyoruz.”
Evler satılamıyor
TOKİ'deki diğer bir sıkıntının da birçok apartmanda meydana gelen çatlaklar nedeniyle evlerin satılmaması olduğu belirtildi.
TOKİ konutlarının güven vermediğini ve aldıklarına pişman olduklarını dile getiren vatandaşlar, “Ev sahibi olmak için heves ettik. 'Devlet bizi ev sahibi yaptı' dedik. Ancak 1 yıldan bu yana sıkıntılarla boğuşuyoruz. Evlerimizi satmak istiyoruz ama 'Apartmanlardaki çatlaklar' nedeniyle satamıyoruz. Bir de TOKİ konutlarının yapıldığı bölgenin bataklık olduğu konuşuluyor. Hatta Jeoloji mühendislerinin yer belirleme çalışmaları sırasında bu bölgeye onay vermediği de belirtiliyor. Tüm bunları şimdi duyuyoruz ve panik içindeyiz. Allah göstermesin, en küçük bir depremde evlerimizin yıkılmasından çok korkuyoruz. Bu işin sonu nereye varacak onu da bilmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.