TOKİ İlkokulu, Avrupalı misafirlerini ağırlıyor

Ulusal Ajans Erasmus+ Projeleri kapsamında her yıl düzenlenen başvurularda Karacabey TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’nun hazırladığı, “Sosyal Yaşamda Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” konulu projesi 2016 yılında kabul edilmişti. Proje kapsamında İtalya’nın Modika, Polonya’nın Kalety, Romanya’nın Toplita ve Estonya’nın Tartu şehrinden gelen 9 öğretmen ile 18 öğrenci, bir hafta boyunca Karacabey’de misafir edilecek.
Programın ilk günkü açılış etkinliklerinde konuşan TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu Müdürü Erbay Köse, “Böyle bir projede yer almaktan oldukça gururluyuz. Karacabey’de böyle bir projede yer alan ilk ilkokul olmak bizleri ayrıca mutlu etti. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz başka ülkelerdeki okulları görme ve o ülkelerdeki öğrencilerle tanışma fırsatı buldu. Bugün de onların gelmesi okulumuzu, Karacabey ve Bursa’yı tanıyacak olmaları bizim için ayrı bir sevinç teşkil etmektedir. Yabancı öğrencilerin, bizim öğrenci ailelerinde kalacak olmaları unutulmayacak dostluk ve kaynaşmalara imkan verecektir.” dedi.
TOKİ Şehit Yzb. Erhan Kındır İlkokulu’ndaki ilk gün açılış etkinliklerine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hikmet Ulga ve Emel Erken ile Özel Büro Yetkilisi Hasene Gündoğdu da katıldı.
Proje etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz Pazartesi günü Karacabey Belediyesi ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de hazır bulundu. Dingin, “AB Projeleri başka ülkeleri tanımak ve ülkemizi tanıtmak için birer fırsattır. Bu projenin hazırlanıp, kabul edilmesi ve projenin yürütülmesi aşamasında katkı sağlayan tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
Belediye’deki programda Karacabey ve Bursa Avrupalı misafirlere tanıtıldı.
Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esra Taştekin Palabıyık tarafından misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ayrıca daha sonra Belediye’deki nikah töreni de misafirlere izletildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.