TMO, buğday alımlarını durdurdu

Karacabey Ticaret Borsası, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 24 Haziran 2009 tarihinde başlayan buğday alımlarını durdurduğunu açıkladı.
            Buğday hasadının bitmesiyle birlikte alımların 21 Temmuz’da sona erdiğini bildiren Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, başlanılan tarihten itibaren getirilen ürünlerin analizlerini yaptıklarını ve satışa sunduklarını kaydetti.
            İşcan, Borsa üyesi tüccar, sanayici ile birlikte, ‘Satış Salonu’ndaki buğday alımlarına her gün Toprak Mahsulleri Ofisi’nce görevlendirilen memurların (eksper) katıldığını ve toplam bin 557 ton buğdayın satışa sunulduğunu belirtti.
            Gelen buğdayın yaklaşık 500 tonunu tüccar ve sanayiciden, 804’ünün ise Toprak Mahsulleri Ofisi’nce 0,420 ile 0,508 TL arasındaki fiyatlarla alındığını bildiren İşcan, “Bölgemizde buğday hasadının sona ermesiyle, Borsaya gelen buğday akışının yavaşlamasını dikkate alan TMO, 21 Temmuz’da alımlara son verdi. Ancak, çiftçimiz yıl boyunca buğday getirdiği takdirde, satışa sunmaya devam edeceğiz.
            Ayrıca TMO’ca bu yıl hasat dönemi boyunca Karacabey Alım İstasyonu’nda çiftçi ve tüccar tarafından getirilen 3 bin 293 ton buğday emanete teslim alındı. Emanet buğday alımları
TMO Karacabey Alım İstasyonu’nda bir müddet daha sürecek” dedi.
            Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, çiftçi ürünlerinin tam olarak değerini bulmasını amaçladıklarını belirterek, “Borsa’daki alım-satımlar sayesinde çiftçi, tüccar, sanayici ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ni bir arada buluşturarak pazar oluşturduk. Borsaya buğdayını satışa getiren çiftçilerimize, buğday alımlarına katılan tüccarlara, sanayiciye ve Toprak Mahsülleri Ofisi’ne ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.