İsmail Varol, başpehlivanı devirdi!

Mustafakemalpaşalı güreşçiden büyük başarı:
Mustafakemalpaşa’lı güreşçiler, önceki gün Bursa Kestel Kozluören’de yapılan “Pehlivan Güreşleri”nde üstün başarı sağladılar.
            Bursa’nın üst düzey bürokratları, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldığı güreşlerde, Kule Başhakemliği’ni Mustafakemalpaşa Çakallarlı eski başpehlivanlardan Sadullah Tanrıkulu yaptı.
            Ormankadılı Sarıbeki Okumuş B., rakiplerini yenerek 1.olurken, Mustafa Ay ise 3.lüğü kazanarak bronz madalya ile yetindi. Baş altında yine Ali ve İsmail Varol rakipleriyle çekişmeli maçlar çıkardı.
Organizasyon Komitesi ve Kule Hakem heyeti kararı ile İsmail Varol’a başpehlivanlıkta güreşme kararı alındı. Mustafakemalpaşalı sarı fırtına lakaplı İsmail Varol, Antalya Kepez Belediyespor adına güreşti.
            İsmail Varol ilk turda Ankara Nallıhanlı Mithat Birer’i ve ağırsıklet dünya şampiyonu Sinoplu Tahir Yılmaz’ı yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Ankara Büyükşehir güreşçisi 2 yıl Kırkpınar’da altın kemer alan Vedat Ergin ile güreşen Varol, bu maçı da kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.
            Müsabakalar sonunda İsmail Varol birinci, Vedat Ergin ikinci, Tahir Yılmaz üçüncü, Hasan Zeybek de dördüncü oldu. Sporcuların madalyalarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Subaşı ve İl Temsilcisi Hasan Boztürk takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.