Tiyatronun coşkusu Karacabey’i de sardı

20. Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, tüm coşkusuyla Karacabey’de de gösterilerini tiyatroseverlerle buluşturdu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ve ASSITEJ Türkiye Merkezi işbirliğiyle bu yıl 20.’si düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne katılan ekipler, gösterilerini ilçelerde de sahneliyor.
Karacabey Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ni dolduran çocuklar için, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümü öğrencilerinin sergiledikleri oyun büyük beğeni topladı.
Oyunlarını sergileyen ve atölye çalışmalarını gerçekleştiren tiyatro grupları, Karacabeyli çocuklar ve gençlerden tam not aldı. Uludağ Üniversitesi Oyunculuk bölümü öğrencileri, Keles’te de Davut Zeki Konferans Salonu’nda gençlerle bir araya gelerek orta oyununun en güzel örnekleriyle izleyicileri eğlendirdi. Festivalin konuklarından Mavi Balon Tiyatrosu da Ezop Masalları adlı oyununu Gürsu 80. Yıl İlköğretim Okulu Çok Amaçlı Salonu’nda sahneledi. Festival kapsamında Kestel’e giden Atlas Kukla Tiyatrosu da çocuklarla kukla atölyesi düzenledi. Kukla yapımını öğrenen çocuklar kendi yaptıkları kuklaların da sahibi olmanın sevincini ve heyecanını yaşadı. Öte yandan tiyatro grupları, İnegöl ve Yenişehir’de de oyunlarını sahneledi. Festival, tüm coşkusu ve enerjisiyle devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.