TIPKI ATATÜRK GİBİ

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

750 bin ton buğday, 700 bin ton arpa, 700 bin ton mısır, 100 bin ton pirinç dışalımı “Sıfır Gümrük Vergisi ” ile yapılacak.
Bankalar 2017’de 325 , 2018’in ilk 6 ayında 133 şubesini kapattı.
2017’de 14 bin 701, 2018’in ilk 6 ayında 5 bin 906 şirket kapısına kilit vurdu.
Konkordato (borcumu ödemiyorum) yasasının çıktığı Mart ayından bu yana 250 şirket konkordato ilan etti.
İflasın eşiğindeki Yıldız Holding (Ülker Grubu), Doğuş Holding, Gama Holding, Emay İnşaat, Bereket Enerji Grubu, Aynes Gıda “borç erteletmek” için bankalara başvurdu.
Dolar Ocak’ta 3, 77 TL iken şimdi 6, 75 TL . Arada 2, 98 TL fark var. Buda artışın % 79, 09 olduğunu gösteriyor. 2007 yılından bu yana dolarda artış neredeyse % 700. On yedi yıldır Abd dolarına hizmet eden bir iktidar var.
Ekonomik bu batkınlık sürpriz değil. Borçlanma Ekonomici iktidarların emperyal kapitalizme hizmetkarlığının sonucu. Akp iktidarı ilk döneminde de ikinci döneminde de Kemal Derviş paketini yani IMF reçetesini uyguladı. Üretmeyen ekonomi, çılgınca tüketen, büyük projelere giren, inşaat sektörüne büyük paralar gömerek ayakta kalmaya çalışan bir iktidar ve bu tüketim ekonomisini dış borç ve sıcak para ile finanse eden bir anlayışın sonunda ekonomiyi mahvedeceği belliydi. (Sıcak para kanallarının Abd güdümündeki kimi Arap Şeyhlikleri, İngiltere ve İsrail olması tamamen tesadüf ! ) . Bunu görmeyen ya da görmek istemeyen Akp iktidarı cari açığın GSYH’ya oranına, dışalıma bakmadan dışsatım rakamlarına, tüketime dayalı yüksek büyüme oranlarına dayanarak ekonomiyi halka iyi gösterdi. Dünyada sıcak paranın ülkemize oluk oluk gelmesi de bütün beceriksizlikleri örttü, Akp iktidarının da emperyal kapitalizmin hizmetkarı olduğunu halkın büyük bölümüne göz ardı ettirdi. Sıcak paranın gelmesinin amacınında ülkemizi ekonomik yönden işgal etmek olduğunu hasır altı etti. Yüzbinlerce ekilebilir alan başta İsrail olmak yabancı ülkelerce alındı. Ormanlık alanlar yakılarak, talan edilerek şeyhlere, emperyalist Batının zenginlerine peşkeş çekildi. Veee zaten yapılan yollar emperyalizmin işgaline hizmet içindi, fark etmeyenler vardı !
Sorunları, sorunları yaratanlarla çözebilir miyiz ? Sorunları, emperyalist Batıya yalvararak çözebilir miyiz? Sorunları, sorun olan iktidarı desteklemiş AB, Abd, İsrail, İngiltere, sıcak para ve borsa vurguncularıyla çözebilir miyiz?
İktidar ne denli ülkemizin iç güvenliği ve ekonomik çıkmazlarını çözmekten uzak ve acizse; muhalefette yardımı emperyalist Batıdan beklemekle o denli acizlik içinde.
Eğer ülkeye zarar verdiğini düşündüğünüz iktidarı kendi programınızı ortaya koyarak düşüremiyorsanız iktidarı salt düşman görerek ve göstererek yok edemezsiniz.
Eğer iktidarın hakaret ettiği 1930’lara sizde hakaret ediyorsanız,
Eğer iktidarın ayaklar altına aldığı Milliyetçiliği görmezden gelip değnek oluyorsanız,
Eğer iktidarın yıllarca dillendirdiği “eşit yurttaşlık” adlı emperyalist tanımı ya da “Tek Millet” adlı ucube tanımı parti programlarınıza koyuyorsanız,
Eğer, iktidarın açılım adlı emperyalist planla tıpkı fetö gibi kamu kurumlarına yerleşmesine göz yumduğu pkk uzantılarına ve meclisteki temsilcisi Hdp’lilere “demokrasi ” adını kullanarak “adalet” istiyorsanız,
Eğer, hala iktidar gibi Türkiye ‘yi bölmeye yönelik 2. İsrail projesinin başı ve Laik Türkiye Cumhuriyetine karşı dinci terörü besleyen Abd’ye “Müttefikimiz” diyorsanız,
Eğer, hala iktidar gibi İsrail siyonizmine gıkınızı çıkaramıyorsanız….
Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşlarına nasıl inandırıcı olacaksınız?
Pratik, Türkiye ‘yi Avrasya’ya zorladı. Süreç Avrasya ‘ya döndü ve her türlü duraklama ya da engellemelere karşın öylede kalacak. Teorimizde hazır; Atatürk ‘ün İlke ve Devrimleri temelinde Milli Demokratik Devrim ve Milli Hükümet. Türk Ulusu buna hazır.
Yalnızca tabela milliyetçiliğine değil Atatürk Milliyetçiliğine sarılın diyor.
Soysuz cemaat ve tarikatlara değil Laik Değerlere sahip çıkın diyor.
Komşularımızla düşmanlık değil Ulusal çıkarlar doğrultusunda İşbirliği diyor.
Batı Emperyalizmine değil Avrasya iklimine dönün diyor.
Batı Emperyalizminin desteklediği dinci ve bölücü örgütlerle elele vermeyin diyor.
TIPKI ATATÜRK GİBİ…..
Üreten ve Birleşen Türkiye Bizim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.