TİGEM’den Sudanlı mühendislere eğitim

Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü, 11 Sudan’lı mühendise tarım ve hayvancılık konularında eğitim veriyor.
Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Sudan Cumhuriyeti Tarım ve Ormancılık Bakanlığı arasında imzalanan “Tarım ve Hayvancılık Alanında Teknik, Bilimsel ve Ekonomik İşbirliği Protokolü” çerçevesinde gerçekleşen eğitim 21 gün sürecek.
TİGEM’in uygulamalı tarım teknikleri konusundaki tecrübe ve bilgi birikimlerini, zirai teknolojiden yoksun Sudan’la paylaştıklarını belirten TİGEM Müdürü Dr.Ahmet Çıra, Sudanlı mühendislere öncelikli olarak bir işletmenin çalışma şeklini anlatılacağını belirtti. Tarımsal üretimde yapılması gereken uygulamaları fiili olarak gösterdiklerine dikkat çeken Çıra, “Aşı yapma, sulama, ilaçlama, zirai mücadele gibi pek çok tarımsal faaliyetin bire bir uygulamaları yaptıracağız. Traktör sürmesini dahi öğrenecekler” dedi.
Sudanlı teknikerler, Türkiye’de devletin tarıma çok önem verdiğine şahit olduklarını söyledi. Türkiye’nin tarımda ileri teknolojiyi kullandığını ifade eden Sudanlılar, “Bizim geniş topraklarımız var; ama bunu işlemek için olanaklarımız yok. Burada aldığımız eğitimi ülkemizin tarımını geliştirmek için kullanacağız. Türkiye’yle işbirliği, Sudan’ın tarımının gelişmesi için büyük önem taşıyor.” yorumunda bulundular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.