Yerel seçimlerde AK Parti rüzgarı esecek!

*Karacabey’de 13 Eylül 2008 tarihinde 3. kez AK Parti İlçe Başkanı seçilen Halit Türkkan’la yerel seçimler üzerine konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorun-larına kadar biz sorduk, AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan yanıtladı:
SORU- AK Parti Belediye Başkanlığı konusunda adı geçen Ergun Koç, Erol Onur, İ.Hakkı Taşer’in adaylarınız arasında olduğu ve bu isimlerden biriyle yerel seçimlere gireleceği şeklinde son günlerde çıkan haberler doğru mu?
CEVAP- Şu ana kadar hiçbir arkadaşımıza aday adaylığı için resmi teklifimiz olmadı. Söz konusu dahi olmadı. Yerel gazetelerde bu konuda birkaç isim verilerek, “AK Parti aday adayları bu isimlerden biri olacaktır” şeklindeki açıklama çıktı. Bu kesinlikle doğru değildir. Ancak şu bir gerçektir ki, yönetimde olduğu gibi Belediye Meclis üyelerimizle, İl Genel Meclis Üyelerimizle ve partimizin her kademesinde sorumluluk taşıyan arkadaşlarımızla bu konuda görüşüyoruz. Karacabey’de hata yapma lüksümüz yok. Belediye Başkanlığı için kamuoyunda değişik partilerden aday olacağı şeklinde isimleri geçen Erol Onur, Ergün Koç, İ.Hakkı Taşer ve Zeki Demir ile ilgili bize de görüş belirten oluyor. Bu isimlerden biri “AK Parti’den aday olsun” diyenler olduğu gibi, “Olursa çok tepki alırsınız” diyenlerin de olduğu görülmektedir. Halkımızın bu konuda bize çok güzel yol gösterdiğini söyleyebilirim. AK Parti halkın istemediği, yani uygun bulmadığı bir ismi kesinlikle aday göstermez. Gösteremez. 
SORU- Yerel seçimlerdeki hedefiniz nedir? Bu güne değin Karacabey’de Belediye Başkanlığı’nı hiç kazanamayan AK Parti’nin bu seçimlerdeki şansı sizce ne olacaktır?
CEVAP- Hedefimiz Belediye Başkanlığını kazanarak Karacabey’i hizmet yağmuruna tutmaktır. Genel iktidarla yerel iktidarın gücünü birleştirerek Karacabey’i köy görünümünden kurtarmak ve çağdaş bir kent yapmaktır. Genel iktidarın imkanlarını Karacabey’e getirerek Cumhuriyet tarihinde görülmeyen yatırımlara imza atmaktır. İkinci şıkka gelince, AK Parti’nin bu seçimlerde şansı yüzde yüzdür. Seçim kaybetme gibi bir lüksümüzün olmadığını biliyoruz. Tüm teşkilatlarımızla, 5 yıldır yerel seçimleri kazanmaya kilitlendik. Kaybetmeyi aklımızdan bile geçirmiyoruz.
SORU – AK Parti seçmenden oy isterken ne gibi vaatlerde bulunacak?
CEVAP- AK parti temiz, içtenlikli, herkesi kucaklayan şeffaf bir Belediyecilik vadedecek. Saçı bitmemiş yetim hakkının korunacağı, çalmayacağını, çaldırmayacağını ve çalmaya kalkanlara göz yummayacağını vadedecek. Şaibeli işlere girmeyeceğini her ay bir mahallede toplanarak halka hesap vereceklerini vadedecek.  
SORU- Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Karacabey’deki siyasi havayı nasıl buluyorsunuz?
CEVAP- Karacabey’de çetin bir seçim mücadelesi yaşanacağını söyleyebilirim. Ancak şu anda seçimlerle ilgili belirli bölgelerde yeni yeni heyecanlanmaların başladığını görüyoruz. AK Parti olarak temiz bir seçim yaşayacağımızı ve hiçbir gerilime fırsat vermeyeceğimizi bilmenizi istiyoruz.
SORU- Belediye Başkanı Ergün Koç’un siyaset anlayışı ve belediyeciliği hakkında yorumlarınız nelerdir?
CEVAP- Biz Demokrat Parti Belediye Başkanı Ergün Koç’u fazla yorumlayacak değiliz. Ancak geçen seçimler sırasında verdiği sözlerin en önemlisi işsizlik konusunu çözeceği şeklindeydi. Bunu başaramadı. Çöp konusundaki sözü yerine getiremedi. Arıtma Tesislerini çalıştıramadı. 500 öğrenciye burs vereceği sözü çok güzeldi. Bunları unutması hoş olmadı.
SORU- İlçe Başkanlığında 3. yılınıza girdiniz. Size göre Karacabey’in bir türlü çözüme kavuşamayan sorunları nelerdir?
CEVAP- Halkımızı içilmez raporlu içme suyundan içmekten kurtararak kansere dönüşen 50 yıllık Gölecik Barajını, iktidarın imkanları ile sonuçlandırmaktır. Elektrik şebekesini yenileyerek yer altından geçirmektir. Şehir içi trafik keşmekeşliğine son vermek, kanayan yara haline gelen çöp sorununu bitirmek ve Kültür Sarayını hizmete sokmaktır..
SORU- Genç bir yönetim kurdunuz. Seçim sonuçları hüsranla biterse ne yapacaksınız? Bu olay AK Parti’yi nasıl etkiler?
CEVAP- Genç yönetici arkadaşlarımla gurur duyulayacak hizmetlere imza atacağımızdan kimse kuşku duymasın. Seçim sonuçları AK Parti lehine sonuçlanacağı için hüsranı başkaları düşünsün.
SORU-  Adaylık için resmi teklifte bulunduğunuz bir isim oldu mu?
CEVAP- Adaylık için resmi bir şekilde hiç kimseye teklifte bulunmadık. Adaylık başvuruları 01 Kasım’dan itibaren başlayacaktır. AK Parti’den aday olmak isteyen bir çok ismi bizde sizler gibi sokakta duymaktayız. Gazetelerde okumaktayız. Bunlar bizim dışımızda gelişiyor.
SORU- Sizce siyaset nedir?
CEVAP- Siyaset, hiçbir menfaat gözetmeden memlekete ve halka hizmet etmektir. Kısaca her şeyinle özveri göstererek gece gündüz demeden koşturmaktır. 
SORU- Siyasetteki amacınızı açıklar mısınız?
CEVAP- Siyasetteki amacımız partimizin genel iktidarından yararlanarak hizmet kervanını Karacabey’e taşımaktır. Karacabeylileri çağdaş, güvenli ve mutlu bir kentte yaşatmaktır. Şahsım adına konuşmak gerekirse, siyaseti uzun soluklu düşünerek emin adımlarla aceleye getirmeden yavaş yavaş yükselmektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.