TİGEM, ince eleyip sık dokuyacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü damızlık olarak kullanmak üzere satın alacağı 5 baş safkan Arap kısraklarının seçiminde titiz davranacak. Pazarlık usulüyle satın alınacak kısrakların TİGEM yetiştirmesi olması ve safkan Arap atı ırk vasıflarını göstermesi, en az 2 defa G-3 koşusu veya 1 defa G-2 ve G-1 koşusu kazanmış olması zorunlu olacak.

TİGEM'in safkan Arap kısrağı satın alımıyla ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Tarım İşletmeleri genel Müdürlüğü 5 baş safkan Arap kısrağı, şartname esaslarında pazarlık suretiyle satın alınacak. TİGEM, satın alınacak kısraklarda TİGEM yetiştirmesi olması ve safkan Arap atı ırk vasıflarını göstermesi, en az 2 defa G-3 koşusu veya 1 defa G-2 ve G-1 koşusu kazanmış olması şartı arayacak.

Atlarda irsi arıza ve kusurlarının bulunmaması, ruam, durin, salmaonella abortus equi ve leptosporozis, EVA gibi hastalıklar yönünden de yapılacak muayenelerinde bu hastalıkların bulunmaması gerekecek. Atların ayrıca damızlık olarak kullanılmaya elverişli olması, atların 10 yaşından büyük olmaması zorunlu olacak. Müracaatlar 1 Ekim 2012 günü saat 14.30'a kadar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne yapılacak. Müracaat sonucu şartları uyan Kısrakların muayeneleri At sahibinin adresinde yapılacak.

Pazarlığı yapılıp satın alınacak kısraklar, genital organlarının ve sağlık muayenelerinin yapılabilmesi için Karacabey Tarım İşletmesi Müdürlüğü'ne (Karacabey/BURSA) götürülecek. Nakliye At sahiplerince yapılacak ve nakliye masrafları At sahiplerine ait olacak. İhale Konusu ile ilgili Teknik ve İdari Şartnameler Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde veya ilgili Hipodrom Müdürlüklerinde görülebilir ve temin edilebilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.