Temiz siyaset yapanlarla yola devam edeceğiz!

AKP’nin İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’ndan Belediye Başkanı Ergün Koç’a gönderme:

Ticaret Borsası’ndaki toplantıda konuşan AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekili Önder Matlı ve İlçe Başkanı Mustafa Çelik, bundan sonra temiz siyaset yapanlarla yola devam edeceklerini belirterek Belediye Başkanı Ergün Koç’a gönderme yaptı. Toplantıda ayrıca 50’ye yakın eski Anavatan Partili isim de düzenlenen rozet takma töreni sonrası AKP’ye geçti..

            İl Başkan Yardımcısı Saim Temel başkanlığında oluşturulan divanda İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na AKP İl Başkanı Sedat Yalçın, Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Mustafa Öztürk ve Hüseyin Şahin, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Grup Başkan Vekili Fethi Yıldız, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Kerim Akça, il ve ilçe yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri, Belediye ve il genel meclisi üyeleri, eski ilçe başkanları ve partililer ile bazı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Yerel seçimlerde herkes çok çalışmalı!

AKP kadroları içindeki birlik ve beraberliğe dikkat çeken İlçe Başkanı Mustafa Çelik, 2013 sonbaharında yapılması beklenen yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi.

            2009 yerel seçimleri ve son genel seçimler arasındaki farka dikkat çeken Çelik, “Bu iki ayrı seçimdeki uçurum bizlere çok anlamlı mesajlar verdi. Yerel seçimlerde başarılı olmak istiyoruz. Bunun için de partimizin düz üyesinden milletvekiline kadar herkesin çok çalışması gerekiyor. Belediye ya da il genel meclisine seçilecek olan arkadaşlar da İlçe Teşkilatının emrinde olmalıdır. Biz bir bütünüz. Bu nedenle de kişisel hareket edemeyiz. Aksi davrananlarla işimiz olmaz” dedi.

           Çelik’in konuşmasının ardından AKP İl yönetimi üye bulma konusundaki üstün çalışmaları nedeniyle Karacabey Teşkilatını plaketle onurlandırdı.
    AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’ın elinden plaketi alan İlçe Başkanı Mustafa Çelik, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve Gençlik Kolları Başkanı Melih Sever’i Bursa Milletvekili Önder Matlı da kutladı.

Artık güçlü bir Türkiye var!

Türkiye’nin her geçen gün güçlendiğine dikkat çeken AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, son 10 yılda hayallerin gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

            Milli gelirin 230 milyar dolardan 800 milyar dolara, kişi başına düşen milli gelirin 3 bin 500 dolardan 10 bin 500 dolara, ihracatın ise 36 milyar dolardan 135 milyar dolara yükseldiğini kaydeden Matlı, “Türkiye artık figüran değil. Alan değil veren el olduk. IMF’nin kapısında bekleyen Türkiye, şimdi IMF’ye 5 milyar dolar borç veriyor. Türkiye’nin gücü sınırları aştı. Artık dünya coğrafyasındaki değişim Türkiye’ye rağmen olmuyor. Nerelerden nerelere geldik.

            Çıta yükseldikçe zorluklarda artıyor. İçimize fitne fesat senaryoları atıyorlar. Terör belasıyla bizi durduracaklarını sanıyorlar. Bu hiç unutulmasın ki terörle mücadelemiz sürecek. Asla taviz yok.

             Bölgemiz de ülkemizle paralel değişiyor, gelişiyor. Hizmetlerimizi saymaya kalksak zaman yetmez. Duble yollar, köy ve arazilerinin asfaltlanması, Kurşunlu’daki liman çalışmalarımız, Yeşildere ve Gölecik Baraj projeleri, yeni hastane gibi hizmet ataklarımız bunlardan bazıları. Otomotiv Test Merkezi için de bastırıyoruz.

            İlçemiz tarım kenti. Tarımsal desteklemeler 4, hayvancılık desteklemeleri ise 10 kat arttı. Tarımsal üretim ve verimlilik başlıca hedeflerimizdendir.

            Yeşildere Barajının projesi ihalesi yapıldı. En geç Kasım gibi inşaat ihalesi de yapılacak. 2013 yılında da yapımına başlanacak.

            Karacabey için efsaneye dönüşen Gölecik Barajı projesinde de dev adımlar attık. Bu konudaki müjdeli haberler bize nasip oldu.2013 yılının Ağustos ayındaki inşaat ihalesiyle birlikte büyük bir hizmeti daha gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 80 bin dekar arazi suya kavuşurken, ilçemizin 40 yıllık içme suyu ihtiyacı da karşılanmış olacak.

İçimize fitne fesat atanlarla işimiz olmaz!

İlkeli siyaset yapıyoruz. İlkeli olmayan, içimize fitne ve fesat karıştıranlarla asla işimiz olmaz. Temiz siyaset yapanlarla yolumuza devam edeceğiz. Bunu herkes böyle bilsin. Halka hizmet için herkese kapımız açık. Bize koltuklardan güç alan değil, koltuklara güç verecek kişiler lazım. Şahsi hesaplaşma içinde olanlara kapımız kapalıdır” şeklinde konuştu.

            İsim vermeden Karacabey Belediye Başkanı hakkında konuşan AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ise, “Kendisinin kişiliğiyle ilgili bir sorunumuz yok. Ancak partilerin tüzel bir kişiliği vardır ve buna uyulması zorunludur. Siyasiler partilerde takım uyumu esastır. Bu uyuma ayak uyduramayan, şahsi davrananlar sıkıntıya yol açar. Partimizin zarar görmemesi adına da Belediye Başkanı konusunda bir değerlendirme var. Partimizin hukuku adına bunu yapmak zorundayız. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum” dedi.

50 eski Anaplı AKP’ye geçti!

Konuşmaların ardından AKP’ye transfer olan 50’ye yakın eski Anavatan Partili için rozet takma töreni düzenlendi. Rozetleri tek tek takan İl Başkanı Sedat Yalçın, milletvekilleri ve yöneticiler, AKP’ye katılan eski Anaplılara, “hoş geldiniz” diyerek birlikte güzel hizmetlere imza atmak istediklerini sözlerine ekledi.

             

           

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.