Ticaret Borsası’ndan hastaneye ultrason bağışı

Karacabey Ticaret Borsası, yine örnek bir çalışmaya daha imza atarak Devlet Hastanesi’ne ihtiyaca yönelik ve özellikle Kadın Doğum Hastalıkları Bölümü’nün kullanacağı 4 Boyutlu Ultrason Cihazı bağışladı. Devlet Hastanesi’ne olan desteğini tüm hızıyla sürdüren Ticaret Borsası; 2015 yılında hizmete açılan 150 yatak kapasiteli yeni hastane için arsasını bağışlamıştı. Borsa ayrıca, geçmiş dönemlerde de o günkü hastanenin ihtiyaçları doğrultusunda yoğun bakım ünitesi, diyaliz makinesi ve ambulans desteğinde bulunmuştu.
Ticaret Borsası’nın Devlet Hastanesi’ne hediye ettiği 4 Boyutlu Ultrason Cihazı için dün bir tören düzenlendi. Hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Karacabey İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Arif Kadri Balcı, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Borsa eski Başkanları Ekrem İşcan ile Yahya Kurtbay’ın yanı sıra, Borsa Meclis Üyeleri ve hastane yetkilileri katıldı.
Programın açılışında konuşan Başhekim Uzman Doktor Arif Kadri Balcı, Karacabey Devlet Hastanesi hakkında bazı teknik bilgiler sundu. Yeni hastanenin 2015 yılında hizmet vermeye başladığını belirten Balcı, “Hastanemiz şuan için 158 yatak kapasitelidir. Ayrıca 14 yataklı yoğun bakım ünitemiz mevcuttur. 2019 yılının ilk 9 aylık diliminde hastanemizde 409 bin 717 hastamız ayakta tedavi edilmiştir. Yaklaşık 58 bin hastamıza da yatarak tedavi hizmeti verilmiştir. Ayrıca bu yılın ilk 9 ayında 271 doğum gerçekleşmiştir. Hastanemizde ihtiyaçlar doğrultusunda birçok cihazımız mevcuttur. Ayrıca mamografi cihazımız, Aralık ayı başında hizmet verecektir. Borsa tarafından hastanemize bağışlanan 4 Boyutlu Ultrason cihazı ile hizmetlerimize bir yenisi eklenecektir. Devlet Hastanemize maddi manevi her türlü desteği sunan Karacabey halkına, kurum ve kuruluşlara ve Ticaret Borsa’mıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, ‘Üreten ve Doyuran Karacabey’ sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, birçok alanda olduğu gibi sağlık sektörüne de her zaman destek verdiklerini söyledi. Bertan, “Bu kapsamda daha önceki yıllarda eski hastane için yoğun bakım ünitesi, diyaliz makinesi ve ambulans desteğinde bulunan Borsa’mız, 2015 yılında hizmete giren Yeni Devlet Hastanemiz için de arsa bağışlamıştı. Bizler elimizden geldiğince Karacabey’imize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni bağışladığımız 4 Boyutlu Ultrason Cihazı da hastanemize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.
Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, Karacabey’in her geçen gün geliştiğine ve önem kazandığına dikkat çekerek, bu anlamda sağlık alanındaki yatırımlarda da Karacabey’e öncelik tanıdıklarını vurguladı. Karacabey’in sağlık hizmetleri altyapısının hazır olduğunu belirten Akan, “Uzman doktor sorunumuzu da çözebilirsek Karacabey sağlıkta daha iyi yerlere gelecektir. En kısa sürede uzman doktor ihtiyaçlarımızda sonuç alacağımızı düşünüyorum. Hızla büyüyen ilçemiz Karacabey için gece gündüz çalışıyoruz.
Örneğin Karacabey’de Sağlıklı Hayat Merkezi’ni de çok yakında hizmete açacağız. Karacabey her anlamda çok farklı bir şehir. Özellikle hayırseverler konusunda da çok şanslı bir ilçemiz. Bugün birçok hastanemizde olmayan cihazlar Karacabey Devlet Hastanesi’nde var. Bu noktada Karacabey halkına yürekten teşekkür ediyorum. Başta Kaymakamımız Sayın Dr. Yusuf Gökhan Yolcu nezdinde ilçedeki tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarına ve bugün hastanemize yine önemli bir destekte bulunan Karacabey Ticaret Borsamızın yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkürü borç bilirim.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Bursa genelindeki sağlık çalışmaları hakkında da programa katılanları bilgilendirirken, “Hedefimiz; Bursa’nın, Türkiye’nin sağlık merkezi olmasıdır.” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, beraberinde İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ile birlikte Karacabey Devlet Hastanesi’ne yapılan destek ve katkılarından dolayı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan’ı plaketle onurlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.