TEŞEKKÜRLER DAYI KARACABEY!

Çağdaş Türkiye’nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında tüm yurtta olduğu gibi Pazar günü Karacabey’de de saygı ve özlemle anıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan anma töreninin yapıldığı sırada saat 09.05′te adeta hayat durdu.
Ata’mızın aramızdan ayrılışının burukluğu bir kez daha yüreğimizi dağladı.
Dayı Karabey Anadolu Lisesi’nin kusursuza yakın bir performansla düzenlediği anma etkinliğine Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zehra Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Sağlam ve Müftü Naci Yalçınkaya’nın yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda yurttaş katıldı.
DAYI KARACABEY’İN ETKİNLİĞİ BÜYÜLEDİ…
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nce Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen anlam yüklü güzel etkinlik içimizi ısıttı.
Göz kamaştıran etkinlik, baştan sona başarıyla gerçekleşti. DKAL’li öğrencilerin ‘Atatürk’e Özlem’ adlı şiirsel görseli ayakta alkışlandı. Atatürk’ün sonsuzluğa göçünden sonra ilk kez yayınlanan Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtılması sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Okul Müdürü Hüseyin Akbaba’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması büyük beğeni topladı.
Akbaba konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılı münasebetiyle hazırlamış olduğumuz anma programına hepiniz hoş geldiniz.
Atatürk, insanlığın sevgisini kazanan tarihte ender rastlanan üstün bir kişilik, büyük bir komutan ve devlet adamıdır. Atatürk, “ Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” ve “Ben ölürsem soylu milletimizin beraber yürüdüğümüz yoldan asla ayrılmayacağına eminim, bununla gönlüm rahat!” sözleri ile Türk milletine olan güvenini göstermiştir. Türk milleti de her geçen gün değerini daha çok anladığı Atatürk’ü O’nun büyüklüğüne yaraşır şekilde anmıştır ve anmaya devam etmektedir.

Kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş olan bu büyük lider; “Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” diyerek kurduğu cumhuriyete sahip çıkılmasını ve bunun ise çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılması suretiyle gerçekleşeceğini ifade etmiştir.
1938 Yılının acılarla dolu, matemli 11 Kasım akşamı Taksim meydanını dolduran binlerce Türk çocuğunun ağzından şu and fışkırıyor, dalga dalga bütün ülkeyi sarıyor, dünyayı etkiliyordu. “Biz, Türk gençliği, Ata’sının bıraktığı mirasa, O’nun Cumhuriyetine, O’nun İnkılâplarına, O’nun kudretli ve kuvvetli rejimine daima sadık, toprağına kanımızı, istiklâline canımızı vermeye şerefimiz, gençliğimiz, namusumuz ve Türklüğümüz namına bu yüce abidenin önünde söz verip and içiyoruz…” demiştir. O’nu sevmek, O’nu anmak kâfi değildir, bütün varlığımızla eserini yükseltmeye çalışmak gerekir. İcabederse bu uğurda ölmek, ölümlerin en güzeliyle en şereflisidir. O’nun büyük eseri kurulurken sevine sevine canlarını veren kahramanlar, bizim en yüce örneğimizdir. Bizler bu Programın hazırlanmasında ATATÜRK KİMDİR? Sorusunun cevabını yine Atatürk’ün yaptığı mülakatlarda, anılarda ve yaşanmışlıklarda aramaya çalıştık.
Atatürk’ün tüm yaşamı boyunca insanlar arasında hiçbir renk, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bir uyum ve iş birliğinin yayılması yolundaki çabalarını dikkate alan UNESCO, doğumunun 100. yılı olan 1981 yılını Atatürk yılı olarak ilan etmiştir. Bu sonuç, O’nun tüm Dünya’da nasıl anlaşıldığının da bir göstergesi olmuştur.
UNESCO’nun BM Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün 152 ülkesinin oybirliği ile yapmış olduğu Atatürk tanımlaması;
“Atatürk kimdir? Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılâpçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu.”
Bu programın hazırlanmasına büyük emek veren öğretmen arkadaşlarımı, sevgili öğrencilerime ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Büyük kurtarıcımız ve liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Sen ebedi mekânında rahat uyu! Bizler emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkacak ve sana layık bir ulus olmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”
Etkinlik, Atatürk’ün liderliği ve ağırlıklı olarak insanı yönlerinin anlatıldığı slayt gösterisi ile devam etti. DKAL’li öğrencilerin, “Cumhuriyet Kadınları” adlı drama gösterisi dudak uçuklattı. Türküler eşliğinde Atatürk ile ilgili anıların canlandırıldı. Öğrencilerin başarılı performansı izleyenleri büyüledi. DKAL’in geçen yıl yaptığı Anıtkabir ziyaretinin video sunumu ise güzel bir anma töreninin çerçevesini oluşturdu.
Atatürk’ün çok sevdiği zeybek gösterisiyle sahne alan 11 /A sınıfından Yunus Emre Bozan adlı öğrenci izleyicileri mest etti. Her biri Atatürk gibi özgüvenli öğrencilerin sergilediği dört dörtlük etkinlik tam not aldı.
Salonu tıklım tıklım dolduran konuklar gösterileri, son dakikaya kadar gözlerini kırpmadan izledi. Sahne alan tüm öğrencilerin üstün başarısı herkesi hüzne ve coşkuya boğdu.
Derece alan öğrenciler ödüllendirildi
Dört dörtlük etkinlik, 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü nedeniyle yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. İlkokul 1. ve 2. Sınıflar arası Resim Yarışması’nda 1. Ömer Matlı İlkokulu’ndan Elis Yılmaz, 2. Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’ndan Ahsen Sala ve 3. Toki Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’ndan Rümeysa Nur Çalımlı, İlkokul 3. ve 4. Sınıflar arası Resim Yarışması’nda 1. Özel Tan İlkokulu’ndan Neziha Nur Türe, 2. Cumhuriyet İlkokulu’ndan Çağan Efe Ova, 3. Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’ndan Neval Kaya, Ortaokul 5. Ve 6 sınıflar arası Şiir Yarışması’nda; 1. Adnan Menderes Ortaokulu’ndan Nazlı Şeker Dağ, 2.Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cemil Turan Ortaokulu’ndan Nur Aydın, 3. Karacabey İmam Hatip Ortaokulu’ndan Sevnur Karadağ, Liseler arası Kompozisyon Yarışması’nda 1.Sadık Yılmaz Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nden Ebru Civelek, 2.Ulviye Matlı Fen Lisesi’nden Hatice Begüm Dönmez, 3. Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nden Şeyma Taşpolatoğlu ödüllerini Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zehra Yılmaz’ın elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.