Fidanlar toprakla buluştu!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Bugün Fidan, Yarın Nefes’ kampanyası dün Karacabey ve Türkiye’nin her yerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Karacabey’de belirlenen birçok yerde fidan dikimi yapılırken Akçasusurluk Mahallesi’nde de protokol ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.
Geleceğe Nefes projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de başladı. Karacabey Akçasusurluk Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Günay, Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Uyanık, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Sağlık Müdürü Volkan Çiğdem, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Arif Kadri Balcı, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve yönetimi, Karacabey Anadolu Lisesi, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Özel Tan Okulları, Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi okul müdürleri ve öğrencileri, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Gerçekleşen törene katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Türkiye genelinde muhteşem bir kampanya var. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin organizasyonunda, Cumhurbaşkanımızın himayesinde bugün tüm Türkiye’de 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Hükümetimiz sözde çevrecilik değil özde faaliyet gösteriyor. Şimdiye kadar ağaçlandırma noktasında vatan coğrafyamızın her safhasında olduğu gibi çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiş olup, bugünde bir rekora imza atılıyor. Yurdun bütün bölgelerinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, protokolümüz ve vatandaşlarımız memleketimizi yeşillendirmek için bir seferberlik halinde. Bizde güzellikler şehrimiz Karacabey’imizin Akçasusurluk mevkiinde anayola cephe bir yerde eskiden mezbelelik olan bir alanın orman şefliğimiz tarafından rehabilite edilmesiyle ortaya çıkan alanda bütün vatandaşlarımızla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan da, kampanya kapsamında Ankara Batıkent’te gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 11 milyon fidan ile ‘Daha yeşil bir Türkiye’ için gerçekleştirilen seferberlikte konuştu. Her 11 Kasım’da okullarda ağaç dikiminin yapılacağını müjdeleyen Pakdemirli, projeye gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Tarihi bir gün olan 11.11.2019-Milli Ağaçlandırma Günü’nün hayırlı ve ebedi olması temennisinde bulunan Bakan Pakdemirli, vatandaşların projeye gösterdiği yoğun ilgiye değindi. 14 milyona yakın bir sayıda fidan sahiplenildiğini belirten Pakdemirli, “Bugün görüyoruz ki; milletimizin Orta Asya’nın kalbinden çıkardığı “Hayat Ağacı”, Anadolu’nun göğsünde büyüyen bir “Hayat Çınarı”na dönüşmüştür. Zira bizim kuruluşumuzun rüyası, “Çınar’dır; kurulduğumuz yerin adı, Söğüt’tür. Öyle ki, bizim dünyamız da ağaçtır, rüyamız da… Bizim sevdamız da ağaçtır, davamız da… İşte biz, “Geleceğe Nefes” olmaya karar verdiğimizde, bu kampanyayı 11 milyon fidan ile sınırlandırmıştık. Ancak gördük ki aziz milletimiz, bu kampanyayı bir seferberliğe dönüştürerek bir ‘Memleket Meselesi’ haline getirdi. 11 milyon fidanın tamamının birkaç gün içinde sahiplenildiğini görünce bizler de bu ilgiyi ve heyecanı karşılıksız bırakmayarak sahiplenilecek fidan sayısını 11 milyonun üzerine çıkardık. Bugün en son baktığımda, sahiplenilen fidan sayısı 14 milyona yaklaşmıştı.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.