THK’ya deri bağışında düşüş!

Türk Hava Kurumu, (THK) Karacabey Şubesi bu yıl Kurban Bayramı’nda bağış yapılan toplam bin 810 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden yaklaşık 10 bin TL gelir elde ettiklerini bildirildi.
Bu yıl Kurban Bayramı’nda bağışlanan 63 keçi, bin 716 koyun ve 31 sığır derisinden yaklaşık 10 bin TL gelir elde ettiklerini belirten THK Karacabey Şubesi Başkanı Kemal Tetik, geçen yıl ise yaklaşık 13 bin TL’lik gelir elde ettiklerini söyledi.
Tetik, “Bu seneki düşüşün sebebi diğer kurumların kendi işleri dışında deri faaliyetlerine de bakmaları biz bir deriye bir makbuz veriyoruz. Devletin buradan %18 bir geliri var buna rağmen bu konudaki tek yetkiyi bizden alıp diğer kurumlara da verdi. Toplanan derilerin nasıl değerlendirildiği belli değil. Türk Hava Kurumu yasalarla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir. Topladığımız kurban derilerinin tamamı Türk Hava Kurumu faaliyetleri için kullanılmaktadır. Geçen yıl topladığımız 3 bin 480 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden yaklaşık 13 bin TL gelir elde ederken, bu yıl topladığımız toplam bin 810 küçük ve büyükbaş hayvan derisinden yaklaşık olarak 10 bin TL’lik gelir elde ettik. Halkımızın ilgisine teşekkür ediyorum geçmiş bayramlarını da kutluyorum.” diye konuştu.
“Bu deriler gençlere eğitim vermek için kullanılıyor”
THK’nın 92 yıldır kurban derisi topladığının altını çizen Tetik, “Özellikle gençlerimizin eğitiminde bu paraları değerlendiriliyor. Biz Türkiye’nin her tarafından gençlere havacılık eğitimleri veriyoruz. İnşallah bu yılda yamaç paraşütü, model uçak gibi eğitimler vereceğiz. Tabi bu eğitimlerin bedelleri biz vatandaşlarımızın bağışladığı fitre, zekat ve kurban derisi ücretleriyle karşılanıyor. Çünkü THK’nın başka bir geliri yok. Bu yılda sattığımız derilerle gençlere yeni eğitimler vermeye devam edeceğiz. Temennimiz bunu her zaman sürdürmektir. İnşallah vatandaşlarımızın desteği ile bunu devam ettiririz” şeklinde konuştu.
Bağışlar azaldı
Koyun, sığır ve keçi derisi bağışı alıyoruz. Derileri bayramdan önce ihaleye çıkarıyoruz ve tüccarlara satıyoruz. Ama maalesef toplumda eski duyarlılık ve ilgiyi göremiyoruz. Bağışlar, yıllar geçtikçe azalmaya başladı. Vatandaşlarımızdan, makbuz karşılığında bağışta bulunmalarını rica ediyoruz. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.