İHH kurbanını Gürcistan’la paylaştı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği Kurban Bayramı’nda vekalet yoluyla kurbanlarını bağışlayan hayırseverlerin hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için “Paylaştığın senindir, paylaş sevindir” sloganıyla Gürcistan’a gitti.
İHH Karacabey Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“GÜRCİSTAN’DA BAYRAM
Gürcistan’da Batum, Acara, Ahıska, Houlo bölgelerinde yaklaşık 100 hisse kurban kesip dağıtımını yapmak üzere 19.08.2018 Pazar günü Bursa’dan sabah namazını kıldıktan sonra yolculuğumuz başladı. Karayolu ile 22 saatlik yolculuktan sonra Batum’a vardık. Batum’da bizi bekleyen kardeşlerimiz, bizleri evlere yerleştirdiler. Biraz dinlendikten sonra, arefe günü hayvan pazarına giderek hayvanlarımızı aldık. Batum’un tek camisi olan Orta Camii’de, Gürcistan da azınlık olarak kalan Gürcü Müslümanlarla birlikte Bayram Namazını kıldık. Cami küçük olduğundan bizler ara caddelerde namazı kıldık. Hristiyan halkın ve basının Bayram Namazına ilgisi büyüktü. Basın bol bol resim aldı ve haber yaptılar. Orta Cami dedikleri, küçük camide günde iki vakit sesli ezan okuma izni almışlar. Gürcistan devletinde kiliseler var harıl harıl çalışıyor. Faaliyet içindeler oradaki azınlık kalmış, Müslümanları hristiyanlaştırma çabaları sürüyor. Bizimle birlikte çalışan Partner Müslüman kardeşlerimiz orada bir dernek kurmak suretiyle faaliyet içindeler. İki büyük öğrenci pansiyonu, 150 kişilik kütüphanesi, misafirhanesi ve alt katlarda dernek binası olmak üzere Batum şehir merkezinde bitirmek üzereler. Evlerde kalan Öğrencileri bu eğitim yılında yeni binaya taşımayı hedefliyorlar.
Şu anda partner kuruluşumuzda görevli Müslüman Kardeşlerimiz Belediye’den izin alarak, Gürcistan’ın en büyük camii olma özelliği taşıyan camiyi bitirmek üzereler. Orada bir vakit namaz kılmak bize de nasip oldu. Hemen yanında 50 kişilik hafız yetiştirmek üzere bir medrese inşa çalışmalarına başlamışlar. Öncelikle biz Karacabey olarak o külliye ye yardım sözü verdik inşallah .
Hristiyan halkın çok büyük tepkisine rağmen Batum Belediye Başkanı Müslüman kardeşlerimize yardımcı oluyor. Çünkü o Belediye Başkanı sonradan Hristiyan olan bir Gürcü Müslüman aileden geliyor ve hala içinde İslam aşkı var. Kiliselerde Gürcülerin dini hristiyanlıktır diyerek propoganda yaparak çok uğraş veriyorlar .
Bizlerde onlara sadece et ve yardım götürmedik, Türkiye den selam götürdük, ümit ve umut götürdük, yalnız olmadıklarını hissettirdik.
24 Ağustos günü Cuma Namazını da Batum Orta Cami de kıldık. Sonra Batum’lu kardeşlerimizle vedalaşıp akşama doğru oradan ayrıldık. 25 Ağustos Saat 02:50 sıralarında Karacabey’e geldik. Elhamdülillah. Biz destek veren, vekaletle kurban bağışlayan, emanet veren, selam gönderen tüm kardeşlerimizin emanetleri, selamları yerli yerine ulaştı.
Tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve Karacabey halkına şükranlarımızı sunuyorum.
TOGO’DA BAYRAM
Kurban Bayramı’nı Afrikalı Müslümanlarla geçirmek ve orada Kurban faaliyetine katılmak için yaklaşık yedi saatlik uçuştan sonra Benin’in başkenti Cotonou’ya indik. Cotonou da bizi Bursa’da üniversite okuyan Togo’lu Abdülaziz kardeşim karşıladı. Beş kişilik ekibimizle birlikte Togo’ya geçtik. Oradan da Arefe günü yaklaşık 400 km Kuzeye Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sokode Şehrine geldik. Burada Kurbanlık hayvanları bayram öncesi bir aksilik olmasın diye kontrol ettik. Daha sonra akşam namazı için camiye gittik. Cami bahçesinde birçok çocuk iftarı bekliyordu. Arefe günü hepsi oruçluydu. Selam verdik ve hocalarıyla tanıştık. Hoca bu çocukların çoğunun yeni Müslüman olduğunu ve Cami bahçesindeki yaklaşık 40 metrekarelik 2 odada bu çocuklara islamı öğrettiklerini ve bu sürecin yaklaşık iki buçuk ay sürdüğünü anlattı . Bu arada Togo nüfusunun %20-25 Müslüman , %35 Hristiyan ve geri kalanı yerel dinlere inan putperest insanlar. Kurban kesiminin ardından birkaç hisseyi de bu medresedeki kardeşlerimize sizlerin adına verdik .
Bayram sabahı, Bayram namazı için yola çıktık. Rengarenk yerel kıyafetleriyle namaz için yollara düşmüş Sokode halkıyla birlikte tekbirlerle salavatlarla Şehir Stadyumuna gittik. Burada kadın, çocuk, erkek on binlerce Sokode’li Bayram Namazı’nı hep birlikte kıldık. Ve Sokode’li Müslümanlarla sıcak bir bayramlaşma yaptık. Selam verdiğinizde insanlar size sıcak bir gülümsemeyle karşılık veriyor. Tokalaşıp sarılıyorsunuz, hristiyan kesimde bizleri pek tanıyan yok ancak şükür ki Müslüman tarafta Türkiye’yi tanıyıp bilen insanlar var. Namazın ardından kesimin yapılacağı alana gittik. Orada tekbirlerle hayvanlarımızı kestik. Burada çocuklara Türkiye’den getirdiğimiz hediyeleri verdik. Çocukların mutluluğu bize olan ilgileri sevgileri görülmeye değerdi. Çocuklarla bol bol oynadık. Kesimler tamamlanıp, paylar ayrıldıktan sonra kurbanlarımızı dağıttık . Yaşlı ve hastaları evlerinde ziyaret ederek hem selamlarınızı hem de kurbanlarımızı kendilerine ilettik. Onlarında sizlere ve Türkiye’ye bol bol selam ve duaları var. Yaptığımız yardım belki ihtiyacın çok altında ama orada bulunmanın onlara verdiği moral motivasyon her şeyin üzerinde.
Bayramın ikinci günü Togo’nun başkenti Lome’deydik . Burada Al Wifak Vakfı’nı ziyaret ettik. Burada da kurban keserek, ihtiyaç sahibi ailelere dağıttık. Çocuklara hediyeler dağıttık . Bizim çocuklarla futbol oynadık. Onlar bizim çocuklarımız, ümmetin çocukları, isimleri Ayşe, Fatma, Saide, Mustafa, Menaf, Abdullah tıpkı bizim gibi. Onları bayramdan bayrama da olsa ziyaret edip gönüllerini almak çok güzel. Bu yıl çok şükür bizim çocukları ziyaret etmek, onlarla oynayıp onları sevmek bize nasip oldu. Umarım her bayram buralara ulaşılır ve gönül bağımız bu coğrafya ile daha da büyür. Geçmiş bayramınız mübarek olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.