THK, 5 bin 292 deri topladı

Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi, Kurban Bayramı boyunca 5 bin 292 adet deri toplandığını duyurdu. THK, toplanan bu derilerin 4 bin 928’inin koyun, 275’inin keçi ve 89’unun da sığır olduğu bilgisini de verdi.

            Toplanan deriler karşılığında 70 bin 170 TL gelir elde edildiğini kaydeden THK Karacabey Şubesi, bu yılki Ramazan ayı boyunca da 43 bin 618 TL fitre toplandığını açıkladı.

            THK Karacabey Şubesi toplanan deri ve fitrelerle ilgili şu bilgilere yer verdi; “Elde edilen gelirlerin yüzde 50’si Karacabey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na, yüzde 40’ı Türk Hava Kurumu’na, yüzde 4’ü Kızılay’a, yüzde 3’ü Çocuk Esirgeme Kurumu’na ve yüzde 3’ü de Diyanet Vakfı’na aktarılmaktadır.”

            Diğer taraftan Türk Hava Kurumu’nun kurduğu Türkiye’nin ilk Uzay ve Havacılık Üniversitesi’nin, sağlam alt yapı ve kaliteli eğitim ile 2 yıl içinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bilgisi verildi. THK’nın ayrıca, yeni üniversite için 45 ülkeden de öğrenci talebi olduğu belirtilirdi.

            Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Model Uçak Kursları’nın sürdüğünü açıklayan THK Karacabey Şubesi, “Gerek fitresini ve gerekse de derisini Türk Hava Kurumu’na veren ilçe halkımıza teşekkür ederiz. Şu asla unutulmamalıdır ki Türk Hava Kurumu, bu görevini yasalar çerçevesinde devlet adına yapmakta ve gelirini paylaşmaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.