“Terörle müzakere değil, mücadele edilir”

Karacabey Büyük Birlik Partisi Başkanlığı’ndan, son günlerde artan terör olaylarına karşı sert açıklama geldi.
BBP İlçe Başkanı İzzet Toprak, “Terör yüzünden Anadolu çocuğu vurulabilir, şehitler gelebilir; ‘Vatan sağolsun’ demekle de yetiniriz. Ancak, bu bölücü terör örgütüne ‘aman bir şey olmasın’ diyenler var. Bunlar korunacak, canına, malına zarar gelmeyecek ama ‘Mehmetçik ve polisimiz ölebilir’ öyle mi? Serseri mayınlarla Türk Devleti’nin teminatı olan güvenlik görevlilerimiz şehit olabilir. Bunların umurunda değil. İsrail, iki asker için bütün Ortadoğu’yu yakmayı göze alıyor. Amerika, kendi kıtasında eylem yapıldı diye bütün Ortadoğu’yu kana boyayabiliyor, işgal edebiliyor. Ama Türkiye’de her gün üç-beş Mehmetçik, beş- on polis şehit olabiliyor. Bunların umurunda değil. Yani onların teröristinin canı can, Türk askerinin, polisinin canı patlıcan öyle mi? Böyle yağma yok. Artık bu hesap görülmelidir. Bu hesabı da görmenin zamanı da çoktan gelmiştir” dedi.
İktidarı terör konusunda göreve çağırdıklarını kaydeden İzzet Toprak, “Askerimizin başına çuval geçirterek, sonra terörle mücadeleyi Amerika’ya, Irak’ın kuzeyindeki aşiret güçlerine havale ederek, terörle mücadele koordinasyon görevini Amerikalılara vererek bölgemizin güvenliği teminat altına alınamaz. Türk devletinin güvenliği, Irak’ın kuzeyindeki aşiretlere ve Amerika’ya asla bırakılamaz. Hükümetin sürekli dolambaçlı bir şekilde terörü birilerine havale ederek çözme yöntemlerini benimsemiyoruz.
İktidar bir türlü terörle mücadele yöntemini ortaya koyamadı. Politikasını ve yöntemini belirleyemediği gibi terörle mücadele için ilgili yasayı da ortaya sunamadı. Daha da önemlisi terörle mücadelede kararlılık ortaya koyamadı. Teröristler de iktidarın bu yaklaşımlarından güç alarak ümitleniyor. İktidarı titreyip, kendine dönmeye ve terörle ilgili doğru yöntemler belirleyip, bunlarla mücadele politikalarını açıklıkla ortaya koymaya çağırıyoruz. Sonuç alıcı darbeyi vurmak için öncelikle iktidarın samimi olması gerekir. İktidarı bu konuda samimi olmaya davet ediyoruz. Bu işlerin müzakereyle olmayacağını baştan söylemiştik. Yine söylüyoruz, terörle müzakere değil mücadele edilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.