İnşaatçılara ‘yetki belgesi’ uyarısı

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesiz çalışanları 1 Ocak 2015 tarihine kadar belgelerini almaları konusunda uyardı.
16 Aralık 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliği hatırlatan Sezgin Ak, “1 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışanlara ‘yetki belgeli usta’ olarak çalışma zorunluluğu getirildi. Bu alanlarda belgesiz veya geçici belge ile çalışanların 1 Ocak 2015 tarihine kadar belge almaları veya geçici belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Aksi halde, bu tarihten sonra belgesiz çalışanlara cezai işlem uygulanacak” dedi.
İnşaat teknolojisi alanında çalışanların işlerini yasal çerçevede yapmaları için Mesleki Eğitim Merkezi olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaptıklarını belirten Müdür Sezgin Ak, “11 Kasım 2012 tarihinden itibaren başlatmış olduğumuz 40 saatlik meslek, geliştirme ve uyum kurslarımıza katılmak isteyenlerin Mesleki Eğitim Merkezi’ne yada Ticaret ve Sanayi Odası’na 14 Kasım 2014 tarihine kadar başvurmaları halinde kurs planlamalarına başlanacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.