Terör örgütleri ile asıl mücadele

Geçmişten bugüne dünyanın her yerinde birçok terör örgütü, komünist, faşist, Marksist ideolojilerle faaliyetlerde bulunmaktadır. Bu terör örgütleri kimi zaman yaşadıkları devletten bağımsız bir devlet kurmaya çalışmakta, kimi zaman da bazı haklar iddia ettikleri yabancı ülkelerin topraklarına müdahale etmektedirler.
Bunların dışındaki bazı terör örgütleri de kendilerine dini referans ettiklerini ifade ederler. Tıpkı günümüzde etkilerini daha net görebildiğimiz IŞİD, Boko Haram, El Kaide terör örgütleri gibi. Terör örgütleri zorbalığı, adaletsizliği, nefreti ve vahşi cezaları bu kez İslam dinini kullanarak gündemde tutmaktadırlar. Bunun yanında da insanları aslında Kuran ile hiç bir ilgisi olmayan bu bağnaz yaşamı benimsemeye zorlarlar.
Bu terör örgütlerinin faaliyetleri tüm devletler tarafından net olarak bilinmektedir. Fakat fikri bir temele dayalı olan ve silahla istediklerini elde etmeye çalışan terör örgütlerine karşı önlemler yine silahla alınmaya çalışılmaktadır. Asıl yapılması gereken ise, acil olarak terör örgütlerinin fikirlerini çökertmektir. Marksist, komünist, materyalist ideolojilerden yararlanan bu terörizm faaliyetleri, gençlere bu ideolojileri tanıtmakla ve bunlara karşı bilimsel cevaplar anlatılmakla kökünden kurutulmalıdır.
Şimdi kısa bir yakın tarih turu yapalım… 11 Eylül saldırılarında bazı İslami terör örgütleri ile mücadele konusunda ABD ilk olarak demokrasi getirme planları yaparken şimdi IŞİD için kökünü kazıma planlarına girmiştir. Ayrıca Afganistan’da, Libya’da, Nijerya’da, Irak’ta ve diğer farklı coğrafyalarda yıllarca süren askeri saldırıların ardından ortada olan tek gerçek bu terör örgütlerinin yok olmadığı aksine bazılarının daha da güçlendiğidir.
Şimdilerde gündemde olan İslami bir terör örgütü de IŞİD. IŞİD’in son günlerde gücünü artırması ve faaliyetlerini alenen gerçekleştirmesinin sebepleri ise o bölgedeki otorite boşluğu ve Avrupa devletlerine kadar benimsenen bağnazlığın yayılmış olmasıdır. Ancak tamamen hurafelere dayalı bir hayat yaşayan IŞİD, El Kaide gibi terör örgütlerinin uyguladıkları şiddet ve vahşi eylemlerinin Kuran ile hiçbir bağlantısı yoktur.
Devlet otoriteleri, IŞİD’in durdurulması için silahlı mücadelenin gerekli olduğunu savunmaktadır. Fakat bu kesinlikle kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Kalıcı çözüm insanlara bağnazlık ile gerçek İslam anlayışının ve Kuran ahlakının anlatılması ile olacaktır.
Gerçek olmayan, sahte temeller üzerine kurulan fikirler ne kadar fazla sayıda silah kullanılsa da ne kadar insan bu uğurda şehit edilse de asla gerçeğe dönüştürülemeyecektir. Dolayısıyla maddi ve manevi kayıpları engellemek için vakit kaybetmeden sahte olan bu fikirleri tüm açıklığıyla ortaya koymalı ve doğruları anlatmalıyız. Tüm samimi Müslümanların ortak duası adaletin, barışın ve hoşgörünün benimsendiği, tüm insanların birbirini doyasıya sevdiği bir dünyada neşe ve sevinçle yaşamaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.