Roman kültürü yaşatılacak

Karacabey’de Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği kuruldu. Erkan Bağlamacı başkanlığında kurulan dernek, roman kültürünün yaşatılmasının yanı sıra eğitim ve sportif etkinliklere ağırlık verecek.
Saadet ve Hamidiye mahallerinde el ele veren romanların dernek kurması memnuniyetle karşılandı. Erkan Bağlamacı önderliğinde kurulan derneğin yönetim kurulu üyeliğine Ahmet Kankulak, Hakan Çalıbaşı, Selim Şıkcan ve Seyit Bağlamacı getirildi. Denetleme kurulunda ise Kemal Ton, Fikret Dariga ve Doğan Çalıbaşı yer aldı.
Derneğin açılış töreninin 16 Kasım 2014 tarihinde gerçekleşeceğini duyuran Başkan Erkan Bağlamacı, “Derneğimizin kuruluş aşamasını tamamladık. Kültürümüzün yaşatılmasının yanı sıra el ele vererek eğitim ve sportif etkinliklerle hizmet edeceğiz.
Panayır Caddesi’nde saat 12.00’de gerçekleştireceğimiz açılış törenimize, tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Muharrem ayı dolayısıyla aşure ikramında bulunacağımız açılış törenimize, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da renk katacak” dedi.
Çeşitli etkinliklerle aktif bir dernek olacaklarını kaydeden Erkan Bağlamacı, “Açılış törenimizin ardından kolları sıvayacağız. Çeşitli etkinliklere imza atacağız. Çalışmalarımıza Belediyemizin de destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.