İşçi Partisi, köylüleri dinledi

Karacabey İşçi Partisi yöneticileri köylere çıkarma yaptı. Köylülerin sorunlarını dinleyen İşçi Partililer, Büyükşehir Yasası’nın beraberinde getirdiği sıkıntılara dikkat çekti.
Tophisar, Danişment, Çavuş, Karasu, Keşlik ve Gölecik’te köylülerle bir araya gelen İşçi Partililer, sıkıntılara nasıl çözüm üretilmesi gerektiğini gündeme getirdi. Köylülerin, devredilen taşınmazlarla ilgili kaygıları olduğunu dile getiren İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Yeterli araştırma yapılmadan taşınmazların ihalesine çıkıldı. Köylülerimiz, muhammen bedellerde sıkıntılar olduğunu belirtiyor. ‘Geçen yıl bu fiyattan kiralanmış’ denilerek muhammen bedellerin arttırıldığı söyleniyor. Keşlik’te tarla kiralama ihalesi iptal edildi. Futbol sahası kiralanmaya çalışılmış. Olan yine köylümüze oldu” dedi.
Örencik Mahallesi’nde yağışlardan zarar gören içme suyu şebekesinin kaderine terk edildiğini dile getiren Ahmet Aygün Ata, “Örencik köylülerimiz içe suyu şebekelerinin onarılmasını bekliyor. BUSKİ’den gelen 2 yetkilinin sadece sorunlu bölgelerin fotoğrafını çektiğini, daha sonra köye uğrayanın olmadığını belirtiyorlar. Civar köylerden su taşıyan köylümüzün sıkıntısı bir an önce çözülmelidir.
Bakır Mahallesi’nde 53 bin 895 metrekare ekilebilir alana soğan pazarı yapılacağını öğrendik. Ekilebilir alan düşmanlığı, AKP’nin adeta kartviziti oldu. Televizyonlarda, Tarım Bakanlığı’nın kamu spotlarıyla ekilebilir alanların yapılaşmaya gitmemesi için savaşım vermesi, diğer yandan AKP’li belediyelerin tersini yapması düşündürücüdür. Yeşil alana, ekilebilir arazilere, otlaklara, çayırlara düşmanlığın bu kadarına da pes diyoruz. Bu içtenlikten, adaletten uzak bir siyasi davranıştır. Ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik bir uygulamadır. Ülke ekonomisine dinamit koymaktır” diye konuştu.
Taşınmazların yöre halkınca kiralanmasının sevindirici olacağına sözlerini ekleyen İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “Yapılan ihalelerde kiralamaların, yöre halkımızca yapılması sevindiricidir. Bu durum ilçemizin toplumsal huzuru açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak birçok yurttaşımız, AKP’nin kiralamalarla ilgili güven vermediğini belirtiyor. Kaygılarını paylaşıyorlar. Sonuna dek köylümüzün yanında yer alacağımızın bilinmesi isteriz. Başlatacakları savaşımlarda her zaman kendilerine öncü olacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.