Tepkiler çığ gibi büyüyor!

Marzinç’e ÇED Raporu verilmesini eleştiren çevreciler ayaklandı!

Mustafakemalpaşa OSB’ye, “Demir-Çelik, Çinko ve Metalik Demir Üretimi” yapacağını ileri sürerek başvuru yapan, ancak ÇED Raporu aşamasında “Antin-kuntinle” “Baca Tozu/Tufal”a dönüşen tehlikeli projeye halk büyük tepki gösterdi.

            Dün Güllüce’de toplanan Paşalar, Ocaklı ve Demirdere köylüleri Marzinç’i pankartlarla protesto etti.

            Marzinç’in geleceklerini karartacağını ileri süren köylüler, “Ölürüz de topraklarımızın betonlaşmasına izin vermeyiz. Çoluğumuza, çocuğumuza zehir solutmayız. Torunlarımıza kanserle boğuşan bir ortam bırakmayız. Birileri nemalanacak diye birinci sınıf tarım topraklarımızın yok olmasına göz yumamayız. Kandırılarak alınan tarlalarımızın geri verilmesini istiyoruz” diye yakındılar.

            Marzinç’in kuracağı “Baca Tozu/Tufal” tesislerinden en fazla etkileneceği ileri sürülen Güllüce, Paşalar, Ocaklı ve Demirdere köylüleri, “ÇED Raporu’nun iptal edilmesi için İl Çevre Sağlık Müdürlüğü’ne Pazartesi günü dilekçe verdik. Yasalar ve yönetmelikler çiğnenerek kurulmak istenen Marzinç’in hileyle aldırdığı kararların geçersiz sayılması gerekir.                       Demokratik haklarımızı kullanarak sonuna kadar mücadele edeceğiz. Tüm Mustafakemalpaşalıların desteğini yanımızda görmek istiyoruz. Çevrecilerin bizleri yalnız bırakmamalarını ve Çördük’teki gibi şahlanmalarını bekliyoruz” dediler.

            Köylülere, Siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin tümü destek verirken, çevrecilerin başlattığı “Marzinç’e Hayır Kampanyası”nda beş günde 5 bin imza toplandığı belirtildi.

            Çevreciler, on günde 10 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve dilekçelerini kısa sürede Başbakanlığa göndermeyi düşündüklerini söyledi.

            Çördük sınavından başarıyla çıkan Çevreciler, Marzinç’e de gereken dersi vereceklerini kaydederek, Mustafakemalpaşa’nın çok ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını, bu nedenle konuya herkesin duyarlılık göstermesi gerektiğini dile getirdi.

ÇED Raporu’nun verilmesinden sonra Marzinç’e karşı Mustafakemalpaşa’da tepkiler giderek büyürken, OSB Başkanı Erhan Onar’ın önümüzdeki hafta içinde basın toplantısı yapacağı ve konu ile ilgili ayrıntılı bilgi vereceği açıklandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.