MHP’den MARZİNÇ’le ilgili ilginç iddialar!

Mustafakemalpaşa MHP İlçe Başkanı Levent Burmalı, Güllüce köyünde “Antin-Kuntinle” kurulmak istenen Marzinç’le ilgili ilginç iddialarda bulundu.
            Dün MHP İlçe Binası’nda yapılan basın açıklamasında, AKP’den CHP’ye, Kaymakamlık’tan OSB Yöneticilerine değin bir çok kurum ve kuruluşa gönderme yapan Levent Burmalı, Marzinç’in üretim alanı, üretim aşaması ve üretim sonrası taşıdığı riskleri nedeniyle Mustafakemalpaşa’ya büyük zarar vereceğini söyledi.
            Marzinç’in tehlikeli bir proje olduğuna dikkat çeken Burmalı, “Danışıklı-Dövüş” yapılmasından kaygı duyduklarını ileri sürdü.
            Burmalı, herkesin şapkasını önüne koymasını ve düşünmesini, Mustafakemalpaşa için ortak bir noktada bütünleştikten sonra birlikte hareket edilmesini istedi.
            Sessizlikten yararlanan çıkar çevrelerinin, Mustafakemalpaşa’nın başına telafisi olanaksız çok ciddi bir bela örmeye çalıştığına vurgu yapan Levent Burmalı, büyük tartışma yaratan yazılı basın açıklamasında konuşmalarını şöyle sürdürdü:
            “Milliyetçi Hareket Partisi olarak ilçemizin yararına olacak hiçbir yatırıma karşı çıkmadığımız gibi bundan sonra da karşı çıkmayacağız. Hatta insanımıza iş kapısı olacak işletmelerin kurul-masında ücretsiz çalışmayı bile sizlerin önünde taahhüt ediyoruz.
            Değerli basın men-supları, amacımız bu tesisin gelmesinden bu güne kadar kimlerin nasıl yanlış davranışlar içerisinde bulunduğunu anlatmaktır.
Bu tesisi buraya davet edenlerle, şimdi karşı çıkanlar aynı kişiler değil midir?
            Seçim zamanı ilçemize milyon dolarlık yatırım getireceklerini söyleyip bu tesisi malzeme olarak kullananlar halkımızı kandırmıştır. Bunu da ilk defa yapmıyorlar. Hatırlayınız.
            İnatlar’da kurulacak tesise tüm Mustafakemalpaşa halkı olarak karşı çıktık. Ancak Ak Parti İlçe Başkanı bu meseleyi çözdüklerini söyledi. Oysa imar ve bayındırlık komisyonunda plan değişikliği isteyerek İnatlar projesinin önünü açmak isteyen AKP değil miydi? Bu sebeple de yaptıklarına inanmakta güçlük çekiyoruz.
            Yine İnatlar projesine karşı çıkılmasında baş aktörlüğe soyunan CHP ve CHP İlçe Başkanı’nın Marzinç konusunda bu kadar sessiz kalmasını anlamakta zorlanıyoruz. Aklımıza halk arasındaki söylentilerin bu sessizliğin nedeni olabileceği konusundaki düşünceyi getirmektedir.
            Ancak ne olursa olsun Mustafakemalpaşa için daha iyi olacak her şeyde herkesle ortak hareket edeceğimizi bir kez daha huzurlarınızda tekrar ediyorum.
            Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu tesisle ilgili düşüncelerimiz 13 Temmuz 2009 tarihli gazetelerde yayınlanmıştı. Şimdi bir kez burada tekrar etmek istiyoruz.
            Bu tesis gerek üretim alanı, gerek üretim aşaması, gerekse üretim sonrası atıklar ve hammadde açısından gerekse tesiste meydana gelebilecek bir arızadan dolayı çevre üzerinde olumsuz etkileri olacak bir tesistir. Ayrıca çalışma anında kullanacağı su miktarı ve atıkların riski nedeniyle bizim bu tesisin bölgemize kurulmasındaki görüşümüz olumsuzdur.
            Şimdi soruyoruz?
-Bu işletmeyi kimler çağırdı? Çağırırken neden iyice araştırmadılar?
-Ak Parti bu konuda ne düşünmektedir? Ve bugüne kadar iktidar partisi olarak neden sesiz kalmaktadır?
-CHP bu konuda ne düşünüyor ve neden bu kadar sessiz duruyor?
-Katı atıkların alınması konusunda Marzinç’e taahhüt verilmiş midir? Verildiyse nereye depolayacaklardır?
-Marzinç’e su taahhütü verilmiş midir? Verildiyse 265.000 m3 suyu nerden bulacaklar?
-İlçe Kaymakamının buradaki düşüncesi ve rolü nedir?
            Sayın Milletvekilimiz, milyon dolarlık diye bahsettiği bu tesise neden karşı çıkıyor?
Yoksa seçim döneminde halkımızı kandırdınız mı?
Milletvekili her şeyi yakından takip ettiğini her fırsatta söylemektedir. Kendisi bu olayın neresindedir?
Eski Belediye Başkanımız bu karara imza koymadığını seçim meydanlarında söylemişti. Öyleyse bu belgedeki imza kimindir? Ve 02 Nisan 2009 tarihinde noter kararıyla imzasını niye geri çekmiştir?
Marzinç yetkililerinden sözleşme dışı açıktan 20.000 TL alınmış mıdır? Alındıysa hangi gerekçeyle alınmıştır?
Marzinç yetkililerinden Mercedes-Vito marka otomobil önce alınıp günlerce Tic.ve San.Od. Eski Başkanı tesisinde bekletildikten sonra neden iade edilmiştir?
Sayın Çevre ve Orman Bakanımız İlçemize kadar geldiği halde durum kendisine neden bildirilmemiştir?”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.