TENCERE-KAZAN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Kazan tencereye seslenmiş;

-Tencere dibin kara !

Tencere yanıtlamış.

– Seninki benden kara !

Geçtiğimiz hafta sistemin iki partisi arasında “Kim daha çok fetöcü” atışması vardı. Son 35 yılda Fetö cemaatini yakından izlemiş, okumuş ,araştırmış, hedefi olmuş insanlardan biri olarak acı acı gülümsedim. Şu anda mecliste olan ve bir dönem mecliste olmuş ama kapanmış ama ad değiştirmiş tüm siyasi partilerde Fetö terör grubu vardı, hala var.

Geçen yıldı, ana muhalefetin Başkanı Akp’de bulunduğunu ileri sürdüğü 120-140 Fetöcü milletvekilini açıklayacağını duyurdu. Açıkladı da biz mi duymadık acaba? Fetö’nün kaset kumpasıyla Deniz Baykal’ın yerine getirilen bir Genel Başkan, Ana Muhalefet Başkanı. Kankası İyi Partinin Başkanı Fetö icazetiyle Refah-Yol hükümetine Bakan yapıldı. Diğer kankası Saadet Partisi zeytinyağı gibi üste çıksa da R. Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve birçok Akp’li hangi partiden ayrılıp Akp’yi kurdu? Diğer kanka Hdp ise önce açılım diye Akp ile yürüdü, fetöden her anlamda destek gördü. Şimdi Chp ile yürüyor!

2013 yılına dek Fetö’nün siyasi ayağı R.Tayyip Erdoğan’dı. Mayıs 2010’da Baykal’a kaset operasyonu yapıldı ve Kemal Kılıçdaroğlu göreve getirtildi. 2013’den sonra Erdoğan adım adım bu ayaktan çıkarken ve çıkmak zorunda bırakılırken yerini yavaş yavaş Kılıçdaroğlu almaya başladı. Anımsayalım, Erdoğan tam 38 kez BOP Eşbaşkanlarından biriyim dedi. Eşbaşkanlıktan uzaklaşırken ve uzaklaştırılırken Kılıçdaroğlu “Ortadoğu ‘da demokrasi için üstlenilecek her türlü göreve hazırız” demeci verdi!

Akp ve Hdp açılım adlı ABD planını uygularken şunları açıklamıştı. “Türk Vatandaşlığı” tanımı ile “Kürt sorununu çözmek mümkün değildir “. Bunun yerine “Nötr Vatandaşlığı” öneriyoruz. Akp’li Ahmet Davutoğlu (hani Chp’nin 48 gün koalisyon görüşmesi yaptığı, şimdi kurduğu partiyi kutsadığı Fetö ayağı) “Türk Vatandaşlığını Anayasadan sileceğiz” diyordu. Ne Chp’den ne Kılıçdaroğlu’ndan tık ses çıkmadı. Yetinilmedi, Akp ve Hdp’nin Türk Vatandaşlığını silme girişimine destek verdi.

9 Mart 2012 tarihinde SKY360 Televizyon Kanalında Ali Kırca’nın programına katıldığında Ali Kırca Akp ve Hdp’nin önerdiği “Nötr Vatandaşlık” ile ilgili ne düşündüğünü sordu.

ALİ KIRCA : Bir siyasetçi olarak anayasada böyle bir tanımlamanın bulunmasından yana mısınız?

KILIÇDAROĞLU :  Siyasetçi olarak söylüyorum. Anayasada etnik kimlik TANIMI YAPILMAMALIDIR. Biz, bir üst kimlik tanımı yapacağız, o kadar. Alt kimliklerin tamamına saygı duyacağız. Kişi kendisini nasıl hissediyorsa öyledir.

ALİ KIRCA: Üst kimlik tanımını nasıl yapacaksınız?

KILIÇDAROĞLU: Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı. Yurt dışına çıktığı zaman Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı tanımı, bir yurttaş tanımı yapacağız…..

AÇIKLAMA : 2001 yılında Mersin’de Yörük Şenliğine katılan Gül, Erdoğan ve Akşener “TÜRKİYELİ” tanımı yapmıştı. Bu tanımı ilk yapan Cia Ajanı ve bir dönem Büyükelçi Abramowitcz bir kitabında yapmış. Fetöde yazdığı kitapta “Cumhurbaşkanlığı Sistemini” ve “Türkiyeli” tanımını salık vermişti!

Türkiye Cumhuriyeti’nde, Türkiye Büyük Millet Meclisinde siyaset yapanların TÜRK sözcüğünden rahatsız olması çok acıdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün diliyle yanıt verelim.

“ANADOLU 7 BİN YILDIR TÜRKTÜR,TÜRKLÜK KÜLTÜRÜYLE VAR OLMUŞTUR”….

Tencere kim? Kazan kim? Karar sizin!

Kimin dibi daha çok kara? Kimin dibi daha az kara? Karar sizin!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.