TDP’den sahte para ve hırsızlık uyarısı

Alışverişler sırasında dolandırıcılık, yankesicilik, cepçilik ve kapkaççılık olaylarının sıkça yaşandığını belirten TDP yetkilileri, bunlara karşı son derece dikkatli ve duyarlı olunması gerektiğini bildirdi.

Alışverişlerin yoğun olduğu yerlerde kalpazanların ortaya çıktığını duyuran TDP Büro Amirliği, vatandaş ve esnafa yönelik şu uyarılarda bulundu; “Alışveriş yaparken sahte para olaylarına karşı dikkatli olunmalıdır. Ayrıca hırsızlıklara karşı da önlemlerin alınması gerekmektedir. Diğer taraftan komşuların hırsızlık, yangın ve su baskınlarına karşı duyarlı olmalarını istiyoruz. Dışarı ya da tatile çıkarken geceleri evin bir odasının ışığını açık bırakmalıdır. Kapı önünde bir çift terlik ya da ayakkabı bulundurmalıdır. Bina girişlerinde posta kutusu varsa tatile çıkarken mutlaka boşaltmalı ayrıca tatile çıktıktan sonra komşularınızdan posta kutularınıza konanları almasını istenmelidir.

Kısa süreli evden ayrılıklar da dahi balkon kapı ve pencereleri mutlaka kilitlemeli ve en son kontrolünü yaptıktan sonra evden çıkılmalıdır. Para ve değerli eşyalar evde ve açıkta bırakmamalıdır. Bayram ziyaretleri sırasında değerli eşyaların oto içerisinde görünür bir şekilde bırakmamalısı gerekir.

Vatandaşlarımız ve ilçe esnafımız, sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı da dikkatli olmalıdır. Alışveriş yoğunluğun yaşanan Pazaryeri ve Sevgi Yolu üzerinde sık sık vatandaşlarımızı broşürlerle uyarıyoruz. Broşürlerde vatandaşlarımızdan evden, işyerinden hırsızlık olaylarına karşı ve telefon ile yapılan kontör para ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmalarını istiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.