Karacabey Lisesi’nde “Akıllı Tahta” dönemi!

Karacabey Lisesi, Fatih projesi kapsamında akıllı tahtalarla donatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla hayata geçirdiği akıllı tahtalar sayesinde başarının artacağı belirtildi.

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda öğrencilerin akıllı tahtalar sayesinde daha kaliteli eğitim alacaklarını ifade edildi. Karacabey Lisesi’nde kurulumu tamamlanan 23 adet akıllı tahtanın yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacağı kaydedildi. Akıllı tahtaların malzemeleriyle birlikte yaklaşık 400 bin lira değerinde olduğu öğrenildi.

Öğrenciler için büyük hizmet!

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde akıllı tahtaların Karacabey Lisesi dışında Anadolu Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde de kullanılacağı bilgisini verdi.

Dingin, “Günümüz teknolojisinde bilgisayar karşısında istediği bilgiyi en kısa sürede ve kolaylıkla edinen gençlerimiz, Fatih Projesi sayesinde okullarda kara tahtadan öğrenme zorunluluğundan kurtulacak. Daha etkileşimli ve daha aktivite dolu uygulamalarla eğitimini devam ettirecek olan öğrencilerimiz, daha fazla bilginin kapılarını aralayacak” dedi.

Akıllı tahtaların bu yıl 9. sınıflarda kullanılmaya başlanacağı, önümüzdeki dönemlerde ise bu uygulamanın 10, 11 ve 12. sınıflarda süreceği belirtildi.

Diğer taraftan akıllı tahta uygulamasına geçecek olan okulların idareci ve öğretmenlerinin Eylül ayı içinde “Eğitimde Teknoloji Kullanım Kursu”na alınacakları ifade edildi.

Ön kayıtlar 31 Ağustos’ta sona erecek!

İlçede başarı çıtasını her geçen gün arttıran Karacabey Lisesi’nde kayıt dönemi de yoğun bir şekilde devam ediyor.

31 Ağustos’ta sona erecek olan ön kayıt işlemleri için tempoyu arttıran Karacabey Lisesi, akıllı tahtalar sayesinde başarısını ikiye katlamayı hedefliyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.