İnsanlık ölmemiş!

Mustafakemalpaşa’da bir vatandaş kaldırımda bulduğu para dolu cüzdanı sahibine ulaştırdı. Öte yandan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin dağıttığı sahte para kalemleri işe yaradı.

Önceki gün evinden çıkan Adnan Gülyağcı, yolda yürürken kaldırım kenarına düşmüş bir cüzdan fark etti. Gülyağcı, içerisinde çeşitli kredi kartları, nüfus cüzdanı ve yüklü miktarda para bulunan cüzdanı Polis Merkezi Amirliğine götürdü. Polis tarafından yapılan araştırmalarda İ.S’ye ait olduğu anlaşılan cüzdan; Toplum Destekli Polisler aracılığıyla duyarlı vatandaş tarafından sahibinin eşine teslim edildi.

İ.S’nin eşi, cüzdanı kötü niyetli insanların eline geçmeden kendisine ulaştıran Adanan Gülyağcıya ve emniyet ekiplerine teşekkür etti.

Sahte para “Kalemle” ortaya çıktı

Öte yandan, İlçe emniyet müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisleri’nin esnafa dağıttığı sahte para kalemleri işe yaradı.

Bayram alışverişi dolayısıyla ilçede ayakkabıcılık yapan Yarış Kundura’ya ayakkabı almaya giden M.K.’nın (17), üzerinden bir adet 50 TL, bir adet de 200 TL sahte para çıktı. Önce sahte 50 TL’yi vererek bir ayakkabı alan M.K., daha sonra 200 TL vererek bir ayakkabı daha almak istedi.

Esnaf Tuncay Yarış durumdan şüphelenince, Toplum Destekli Polis memurlarının dağıttığı sahte para kalemi ile parayı kontrol etti. Yarış, paraların sahte olduğunu anlayınca hemen polise haber verdi. Emniyet güçlerince göz altına alınan 17 yaşındaki M.K., Çocuk Şube tarafından tutuklandı. Toplum Destekli Polis Memurlarının dağıttığı sahte para kalemleri sayesinde dolandırıcılıklar önlenmiş oluyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.