TBMM heyetinin Hollanda ve Danimarka çıkarması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet, öncelikle Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg'un onurlarına verdiği öğle yemeğine katıldı.
Meclisteki yemeğe Hollanda meclisinde görev yapan Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Sultan Günal Gezer, Keklik Yücel ve Sadet Karabulut da katıldı. Sabah saatlerinde Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg ve Senato Başkanı Fred De Graaf ile görüşen Çiçek, daha sonra Başbakan Mark Rutte ile bir araya geldi.
Temaslarına ilişkin basın mensuplarına açıklamada bulunan Çiçek, görüşmelerde, başta terör konusu olmak üzere 1915 olayları, vize konusu, Hollanda'da ilkokullarda kaldırılan Türkçe dil dersleri ve Türkiye'nin 2015-2016 Güvenlik Konseyi üyeliği gibi birçok konunun gündeme geldiğini söyledi.
AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye Danimarka Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Önder Matlı da ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “TBMM Başkanı Sayın ÇİÇEK ve  Milletvekili arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz Danimarka ve Hollanda ziyareti  oldukça yararlı olmuştur.Bu ülkelerde bulunan ve ülke yönetiminde önemli  görevler üstlenen Türk vatandaşlarımızla kucaklaşmak ayrıca AB hedefinde kararlılıkla  ilerleyen Türkiye'nin AB üyeliği yerinde yetkili makamlara vurgulanmıştır.Bu ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın sorunları birinci elden ülke yöneticilerine iletilerek çözüm konusunda kendilerinden destek istenmiş,ziyaretin geneline baktığımızda çok verimli bir ziyaret gerçekleşmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.