Tazminat istemi reddedildi

*Usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı iddialarını gündeme getiren Meltem Gazetesi ile Ali Osman Erdim hakkında, kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle tazminat davası açan İmaret Camii İmamı Mustafa Çolak, Karacabey 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “Red” kararı karşısında ne yapacağını şaşırdı. Mustafa Çolak’ta yeniden yargılanma korkusu başladı.
*Mahkemenin gerekçeli kararında, “Ali Osman Erdim’in, şikayet hakkını kullanmasını gerektirecek emareler (Belirtiler) bulunduğuna” yer verildi.
*Ali Osman Erdim, “Karanlık dosyayı kapatmak için “Bilir Kişi Raporları”nda açıkça görülen usulsüzlükler görmezden gelindi. Ancak,”Paralelci gibi görünenler gitti. İmaret’teki gerginliği ortadan kaldırmak için şaibeli ortamın aydınlatılması gerekir. Bu nedenle yeniden yargıya gitmeyi düşünüyorum” dedi.

Karacabey İmaret Camii’nde, yolsuzluğa yol açabilecek usulsüzlük yapıldığı iddialarını gündeme getirdiği için Meltem Gazetesi ile Ali Osman Erdim hakkında, “Kişilik haklarına saldırıldığı” gerekçesiyle Asliye Hukuk Mahkemesi’nde toplam 10 bin TL. istemiyle tazminat davası açan İmam Mustafa Çolak’a tokat gibi karar çıktı.
Karacabey 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “Red” kararından sonra ne yapacağını şaşıran Mustafa Çolak, belli etmemeye çalışsa da, yeniden yargılanma korkuları içine girdi
Mahkemenin, 10/01/2017 tarihinde verdiği gerekçeli kararının özetinde, “Ali Osman Erdim’in şikayetçi olması, gerek basında yer alan haberler, gerekse zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinler hakkındaki uygulamanın değişmesi nedeniyle mahalle halkının kaygıları değerlendirildiğinde normaldir. Zayıfta olsa Ali Osman Erdim’in şikayet hakkını kullanmasını gerektirecek emareler (Belirtiler) bulunmaktadır.
Davacı hakkında yürütülen soruşturma delil yetersizliği nedeniyle takipsizlikle sonuçlanmıştır. Davalının şikayet hakkını kullandığı, açıklanan nedenlerle davalının şikayet hakkını kullanmasının, davacının kişilik haklarına saldırı oluşturmadığı görüşüne varılarak, davacının davasının reddine karar verilmiştir” görüşlerine yer verdi.
Hem suçlu, hem de güçlü gibi görüntü verenlerin devrinin geride kaldığını belirten Ali Osman Erdim, “Adaleti, adaletsizlikle inşa edemezsiniz. Adalet er ya da geç tecelli eder. “İmaret Dosyası”ndaki usulsüzlükler ortada iken nedense görmezden gelindi. İmamı koruma altına alanlar şimdi nerelerde? Onları Allah’a havale ediyorum. Ancak, paralelci gibi görünenler yok olurken, geride gergin ve şaibeli bir ortam bıraktı. Yasal hiç bir sıfatı bulunmayan “Temsil Heyeti” ile kamuya ait tonlarca zeytin ve zeytin yağı ihalesiz satıldı. Açıkça suç işlendi. 2012 yılına kadar Dernek bile olmayan İmaret Camii’nde, 7 yıl boyunca, makbuzsuz bağış toplandı ve makbuzsuz harcama yapıldı. Hiç bir yasallığı bulunmayan bu uygulamalar suç değil midir?
Anlayacağınız yolsuzluklar, Müftülüğün “Temsil Heyeti gördü” diye yutturmaya çalıştığı düzmece raporlarla yargı yanıltıldı. Usulsüzlükler karartılarak kapatıldı. Oysa, Bilirkişi Raporları’ndaki tarihlerle oynandığı ve rakamların birbirini tutmadığı açıkça görülüyor.
İmaret’teki gerginliğin ortadan kaldırılması ve şaibeli ortamın aydınlatılması için yeniden yargıya başvurmayı düşünüyorum. Gerçek adaletin er ya da geç tecelli edeceğine inanıyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.