Danişment merası meclis gündemine taşınıyor!

Karacabey’in Danişment Köylüleri, 917 dönüm tapulu arazilerinin Bütünşehir yasası ile Belediyeye geçmesinden sonra başlattıkları hukuk mücadelesinde, Belediye Başkanı Ali Özkan’ın sık, sık karşılarında yer almasına tepkilerini arttırdı.
Ali Özkan’ın, “Köylülerin istekleri dışında hiç bir şey olmaz” demesine karşın, sözünün arkasında durmadığını ileri süren Danişmet’liler, konuyu bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımaya karar verdi.
Danişmentliler bu konuyu öncelikle CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile görüştü. Dün gerçekleşen görüşme sırasında “Danişment Dosyası”nı Milletvekili Orhan Sarıbal’a veren Muhtar Necmettin Zarif, demokratik mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini söyledi. Sarıbal, tüm mahkeme kararlarını ve komisyon raporlarını inceleyeceğini söyleyerek, mera konusunu meclis gündemine taşıyacağının sözünü verdi.
Danişment’i en kısa zamanda ziyaret edeceğini ve konunun yakından takipçisi olacağını söyleyen Sarıbal, “Her zaman çiftçimizin ve hayvancımızın yanındayız. Üreticimizin mağdur olmasına asla izin vermeyiz. Mera sorununu meclis gündemine taşıyacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
Üretim mücadelesinden hiç bir koşulda vazgeçmeyeceklerini dile getiren Muhtar Necmettin Zarif, köylümüzü derin üzüntüye sokan mera konusunu her platforma taşımaya kararlıyız. Öncelikli isteğimiz ise Karacabey’deki hayvancılık ve tarımla ilgili birliklerinde harekete geçmesidir. Üreticinin kuruluşu olduğunu söyleyen Ziraat Odası’nın, Süt Üreticileri Birliği’nin, Kırmızı Et Üreticileri Birliği’nin üretimden yana tavır sergilemelerini bekliyoruz. Meralarımız elimizden alınırken söz konusu kuruluşlarımızın suskun kalmaları öncelikle ilçe hayvancılığına zarar verir. Tüm birliklerimizi üretimin temelinde ayağa kalkmaya çağırıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.