Tayfur, İyi Parti’nin Milletvekili aday adayı!

İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı Ayhan Tayfur, partisinden Bursa Milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı. İlçe başkanlığından da istifa eden Tayfur, milletvekili olması yönünde İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu arkadaşları ve Karacabey halkından yoğun talepler aldığını söyledi. Öte yandan, istifa eden Ayhan Tayfur’un yerine İlçe Sekreteri İsa Coşkunsoy’un İlçe Başkanlığı’na getirildiği belirtildi.
Aday adaylığı ve Genel Başkan Meral Akşener için başlatılan 100 bin imza kampanyası hakkında açıklama yapan Ayhan Tayfur, Karacabeyliler’den destek beklediklerini duyurdu. Tayfur, şunları kaydetti: “24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Bursa 1. Bölge’den aday adayı olmaya karar verdim. Bu nedenle, 26 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettim. 03 Mayıs 2018 Perşembe günü itibariyle, İYİ Parti Genel Merkezi’ne aday adaylık başvurumu gerçekleştirmiş bulunuyorum. ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturuyla, daha farklı platformda ilçeme, ilime ve ülkeme hizmet etme gayesi taşımaktayım. ‘Niyeti ve ameli halis olanın akıbeti de hayrolur’ felsefesine inanan biri olarak, hayırlı olacağına inandığım bir yola çıktım. Görelim Mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler.
Karacabeyli hemşehrilerimizi soru işareti olan bazı konularda aydınlatmak istiyorum;
1. Acaba İyi Parti seçimlere katılacak mı? Evet. İyi Parti, her halükarda seçimlere katılacak. Bu konuda kanuni bir engel yok.
2. Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi? Evet. Sayın Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak. Engeller aşıldı. Ancak, Sayın Meral Akşener’in milletimize verdiği, “Ben 100.000 imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağım” sözü ve olası bir engelleme ihtimaline karşı biz 100.000 imzayı toplayacağız.
3. 100 bin imza nasıl toplanacak, imzalar nereye verilecek? Yüksek Seçim Kurulu imzaların, 04 – 09 Mayıs 2018 tarihleri arası (6) gün boyunca, 08.00 ile 20.00 saatleri arasında, İlçe Seçim Kurulları’na müracaat edilerek atılacağını açıkladı. Hangi parti mensubu olursa olsun imza verebilir. Tek şart, seçmen kütüğünde kişinin adının bulunması ve nüfus kimliğinin yanında olması gerekiyor.
Biz İyi Parti Karacabey Teşkilatı olarak, demokrasinin önündeki engellerin kaldırılmasından yana olan tüm Karacabeyli hemşehrilerimizi, yukarıda belirtilen tarihler arasında İlçe Seçim Kurulu’na imza vermeye davet ediyoruz. O tarihler arasında parti binamız önünden, adliye binasına sürekli araç servislerimiz olacaktır. Kamuoyuna saygıyla arz ederim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.